Gemeente Lelystad

Aanmelden voor Groot Lelystads Dictee

De week van 24 tot en met 30 september is de landelijke Week van het leren. Ook in Lelystad wordt in deze week een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder het Groot Lelystads Dictee dat donderdag 27 september wordt gehouden.

Lelystads dictee

Het Groot Lelystads Dictee is al enkele jaren een groot succes. Het is wederom samengesteld door een vaste groep taaldeskundigen. Burgemeester Horselenberg zal het dictee openen en Jan Gommer, directeur Openbare Bibliotheek Lelystad, zal het dictee voorlezen. Van 19.00 tot 22.00 uur kunnen inwoners van Lelystad, jong en oud, strijden om de wisselbeker en de titel Winnaar Groot Lelystads Dictee 2007. Gedeputeerde Andries Greiner zal de wisselbeker aan de winnaar uitreiken. Iedereen mag meedoen en u kunt zich aanmelden bij Mildred Antonius van Axion, tel (0320) 244259 of
m.antonius@axion-flevoland.nl.

Expertmeeting

Op maandag 24 september vindt de expertmeeting Laaggeletterdheid plaats. Het doel van de expertmeeting is inzicht te krijgen in de situatie van laaggeletterdheid in Lelystad. Daarnaast wordt gekeken naar bestaande en gewenste samenwerkingsverbanden om laaggeletterdheid aan te pakken. De opbrengsten vormen een eerste aanzet voor een Aanvalsplan Laaggeletterdheid van de gemeente Lelystad. De omvang van het probleem is niet geheel bekend. Samenwerking met partijen uit het onderwijs en bedrijfsleven maakt een integrale aanpak mogelijk. Wethouder Willem de Jager zal de meeting, die gehouden wordt in het stadhuis, openen.

Toppers

Dit jaar worden drie stimulerende en succesvolle projecten in Lelystad op het gebied van volwasseneneducatie, zogenaamde Toppers, in het zonnetje gezet. Op donderdagavond 27 september zal wethouder de Jager de drie genomineerde projecten bekend maken (tijdens het nakijken van het Groot Lelystads Dictee) en vervolgens de winnaar.

Het landelijke thema van de week van het leren is: 'Doe mee® met je talent'.
---