Gemeente Kapelle

Gemeente Kapelle founding father Getronics PinkRoccade Midoffice Community

Op 19 september werd in Arhem het startschot voor de MidOffice Community gegeven. Hierin werken een tiental gemeenten en Getronics PinkRoccade samen aan de realisatie van De Complete MidOffice voor lokale overheden.

De samenwerking houdt in dat medewerkers van de gemeente Kapelle gaan deelnemen in ontwikkelteams van Getronics PinkRoccade. Om zo samen producten en diensten te ontwikkelen om de dienstverlening aan burgers en bedrijven verder te verbeteren. De gemeente Kapelle zal in het kader van deze samenwerking een aantal, door Getronics PinkRoccade en SIMsolutions ontwikkelde producten en diensten digitaal beschikbaar stellen.

MidOffice
De gemeente Kapelle wil haar burgers 24 uur per dag, 7 dagen per week op een klantvriendelijke en eigentijdse wijze bedienen. Dat moet onder meer gestalte krijgen in de vorm van één elektronisch loket, waar de burger met al zijn vragen terecht kan. Spil daarin vormt de mid-office, die zorgt voor de koppeling tussen de vraaggerichte front-officesystemen en de aanbodgerichte back-officesystemen.

De Midoffice Community bestaat uit 11 gemeente die samen de dienstverlening aan burgers en bedrijven willen verbeteren. Deelnemende gemeente zijn: Kapelle, Boekel, De Ronde Venen, Edam-Volendam, Goes, Huizen, Leudal, Nunspeet, Son en Breugel, Urk en Veere.