Gemeente Gouda


vrijwilligerspenning voor lid wijkvereniging achterwillens (22-9-2007)

Zaterdag 22 september ontvangt de heer C.A. (Cor) Vis uit handen van wethouder Arnout Menkveld de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Hij ontvangt de penning vanwege zijn bijzondere inzet voor de wijkvereniging Achterwillens.

De heer Vis is sinds 1994 als vrijwilliger betrokken bij wijkvereniging Achterwillens waar hij onder andere ruim 10 jaar de visclub organiseert. Voor de visclub regelde hij de gemeentelijke vergunningen en coördineerde hij onder meer vertrektijden, het wegen van de vis en hield hij de standen bij. Bovendien bracht hij van elke competitie, toernooi of recreatieve visdag een verslag uit. Deze verslagen werden vervolgens via de wijkkrant door leden en overige geïnteresseerden met veel plezier gelezen. De heer Vis stopt met zijn vrijwilligerswerk om meer tijd vrij te maken voor zijn familie.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.