Gemeente Wassenaar

De asfalttoplaag van de kruising Den Deijl wordt vervangen

Op het kruispunt Den Deijl wordt maandagnacht 24 en dinsdagnacht 25 september tussen 21.00 en 05.00 uur de oude toplaag verwijderd met een freesmachine, waarna nieuw asfalt en de witte markering wordt aangebracht.

Namens Rijkswaterstaat delen wij u mede dat aankomende week de asfalttoplaag van de kruising Den Deijl wordt vervangen. De slechte staat van het asfalt en met name de spoorvorming op de rechterrijstroken maken deze werkzaamheden noodzakelijk. In verband met het feit dat de gemeente pas gisteren op de hoogte is gesteld door Rijkswaterstaat, konden wij u niet eerder informeren over deze werkzaamheden.

Vanwege de grote verkeersdrukte overdag en het daarmee gepaard gaande economisch belang, voert Rijkswaterstaat op al haar wegen de grootschalige werkzaamheden in de nacht uit. Dit zal ook hier het geval zijn.

Werkzaamheden

Op het kruispunt Den Deijl wordt maandagnacht 24 en dinsdagnacht 25 september tussen 21.00 en 05.00 uur de oude toplaag verwijderd met een freesmachine, waarna nieuw asfalt en de witte markering wordt aangebracht.

Aansluitend worden woensdagnacht 26 en donderdagnacht 27 september tussen 21.00 en 05.00 uur de aangrenzende weggedeelten geasfalteerd en worden er nieuwe detectielussen in het asfalt gezaagd voor de verkeersregelinstallatie.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om het kruispunt gedeeltelijk af te sluiten.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer op de N44 zal in beide richtingen doorgang hebben. Het verkeer zal hierbij tijdens de werkzaamheden worden geleid via één rijstrook in plaats van twee rijstroken.

De omleidingen gelden alleen tijdens de nachtelijke werktijden op bovengenoemde dagen.

Het verkeer vanuit Wassenaar zal gedurende de nachtelijke werkzaamheden geen gebruik kunnen maken van de aansluiting Lange Kerkdam op de Rijksstraatweg. (Zie op de achterzijde van deze brief de omleidingroutes).

Overdag (van 05.00 tot 21.00 uur) zal het verkeer uit alle richtingen gewoon doorgang hebben.

Voor verkeer vanuit Wassenaar gelden van 21.00 uur tot 05.00 uur de volgende omleidingen:

* Verkeer naar de N44 (richting Leiden) wordt omgeleid vanaf de rotonde Lange Kerkdam, via de Van Oldenbarneveltweg, Hofcampweg, Deijlerweg en via de Rozenweg weer naar de N44 / Rijksstraatweg.


* Verkeer naar de N44 (richting Den Haag) wordt omgeleid via de Prinsenweg, Backershagenlaan, Rust en Vreugdlaan.
* Verkeer naar Voorschoten (Papeweg) zal ook worden omgeleid via de Prinsenweg, Backershagenlaan, Rust en Vreugdlaan naar de N44/ Rijksstraatweg en moeten keren bij de Houtlaan.

Voor verkeer vanuit Voorschoten (Papeweg) gelden van 21.00 uur tot 05.00 uur de volgende omleidingen:

* Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden uitsluitend de N44 opdraaien richting Leiden. Het verkeer dat vanuit Voorschoten (Papeweg) richting Den Haag wilt rijden dient dus eerst de N44 richting Leiden op te draaien en vervolgens via de omleidingsroute te keren richting Den Haag.

Hulpdiensten en het openbaar vervoer zijn ook over deze werkzaamheden op de hoogte gebracht.

Wij begrijpen dat de werkzaamheden voor u als omwonende overlast met zich mee zullen brengen en vragen hiervoor uw begrip.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.rijkswaterstaat.nl of bellen met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl