Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 24-09-2007

Jongen mishandeld

UTRECHT - Op de Rozemarijnsingel vond zondagavond een mishandeling plaats waarbij een jongetje letsel opliep. De verdachte werd aangehouden.

Omstreeks 18.35 uur kreeg de politie een melding dat een mishandeling had plaatsgevonden op de Rozemarijnsingel. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige jongen een 10-jarige jongen in het gezicht had geslagen. De reden lag in het feit dat het 10-jarig kind een maïskorrel tegen de helm van de verdachte had gegooid. Hierdoor van de 17-jarige jongen boos geworden en had het kind in het gezicht geslagen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vernieling na verkeersconflict

UTRECHT - Zondagmiddag heeft zich een man bij de politie gemeld die een vernieling had gepleegd tijdens een verkeersconflict.

Omstreeks 17.30 uur kwam een 22-jarige man uit Utrecht zich vrijwillig aan het bureau melden. De man gaf aan zojuist ter hoogte van het 24-oktober plein te zijn gesneden door een vrouwelijke automobilist. Hij was hier heel erg boos om geworden en had de buitenspiegel van de auto van de vrouw getrapt. Hierna was hij weggereden. De man had spijt gekregen van zijn daad en kwam nu aan het bureau om de schade aan de auto te vergoeden. Bij de politie heeft zich op dit moment nog niemand gemeld.

Man aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij zich niet kon gedragen nadat hij een bekeuring kreeg voor het rijden zonder gordel.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Nolenslaan een bestuurder rijden die geen gordel droeg. De agenten gaven de man een stopteken waaraan hij in eerste instantie niet voldeed. Na een rondje door de wijk kreeg de bestuurder op de Burgemeester Norbruislaan wederom een stopteken. Hieraan voldeed de bestuurder nu wel. Op het moment dat de 21-jarige man werd aangesproken op zijn gedrag kwam een "dame" uit de auto en begon direct een grote mond op te zetten.

Nadat de vrouw gewezen was op haar gedrag begon daarna de man een grote mond op te zetten. De man wilde zijn rijbewijs niet terug en wenste ook niet langer bij de agenten te staan. Uiteindelijk werd de Utrechter na meerdere waarschuwingen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau