Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Rijden onder invloed

Emst, Harderwijk,Putten, 24-09-2007 o De politie heeft zondag 23 september verschillende bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Bij een controle op de Vaassenseweg in Emst blies een 22-jarige inwoonster van Emst 0,99 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Een 17-jarige jongen uit Putten reed omstreeks 00.00 uur met een passagier op een bromfiets over de Plantage in Harderwijk. Zij droegen geen helm. Bij het zien van de politie reed de jongen weg. Hij werd korte tijd later op de Burgemeester Numankaan aangehouden. Na controle bleek hij onder invloed van alcohol. Hij blies 0,5 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 39-jarige automobilist uit Epe blies tijdens een alcoholcontrole op de A28 bij Harderwijk , 0,5 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Bij een controle op de Havendam in Harderwijk bleek een 23-jarige inwoner van Harderwijk onder invloed van alcohol een personenauto te besturen. Hij blies 1,4 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Een 45-jarige inwoner van Putten werd omstreeks 18.30 uur op de Groeneveltstraat in Putten betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,3 promille. Omdat de man al eerder was betrapt op het rijden onder invloed en omdat hij al een rij-ontzegging had werd zijn auto inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.