Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 24-09-2007

Vier aanhoudingen na bedrijfsinbraak

WOUDENBERG In de vroege morgen van maandag 24 september heeft de politie vier verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden.

Omstreeks 01.30 uur ging het inbraakalarm van een bedrijf aan de Randweg af. Een getuige had gezien dat een auto met daarin meerdere verdachten was weggereden in de richting van Maarsbergen. Agenten zetten de achtervolging en zagen dat de bestuurder stopte en een aantal verdachten uit de auto liet stappen. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid verder op de Rijksweg A12. Na een zoektocht in de omgeving werden in Driebergen op de Odijkerweg twee mannen uit Amsterdam, van 21 en 22 jaar oud, aangehouden en ingesloten. Iets verderop stond de auto waarmee de verdachten waren gevlucht. Hierin lag buit uit het bedrijf en inbrekerswerktuig. Later die nacht, omstreeks 03.40 uur werden nog twee verdachten aangehouden in Odijk. Agenten zagen op de Zeisterweg twee mannen lopen met natte schoenen, natte broekspijpen en ze zaten onder het gras. De mannen, van 18 en 22 jaar oud en uit Amsterdam, zijn ze aangehouden en ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Graffiti

AMERSFOORT Op de Rondweg-Noord zijn twee 14-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden voor vernieling. Een getuige belde zondag omstreeks 17.40 uur de politie toen hij zag dat het tweetal graffiti spoot op een geluidswal ter hoogte van de Hooglandsepoort. Agenten kwamen ter plaatse en nam de jongens mee naar het politiebureau. Daar zijn hun ouders in kennis gesteld. In overleg met hen is besloten om de jongens door te verwijzen naar Bureau Halt.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de Ringweg Randenbroek heeft de politie zondagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal moesten 66 bestuurders een blaastest afleggen en had één bestuurder, een 56-jarige man uit Leusden, teveel gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij 375 ug/l in zijn lichaam had. Agenten schreven nog drie bekeuring uit voor het niet dragen van de autogordel (een bestuurder en een kind) en het niet bij zich hebben van de verplichte papieren.

Laatst gewijzigd 24-09-2007 10:26 | © Politie Utrecht