Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Sophia Thoma de beste Nederlander bij de Europese jeugdkampioenschappen

In de Kroatische plaats Sibenik zijn zondag 23 september de Europese Jeugdkampioenschappen afgesloten. Van de uitgebreide Nederlandse afvaardiging hebben de meisjes de beste prestaties geleverd. Vooral Sophia Thoma heeft het goed gedaan. In de groep 'Meisjes tot Twaalf Jaar' scoorde zij 6 uit 9. Dat was goed voor een gedeelde zevende plaats. In dezelfde groep kwam Myrre Hortensius tot 5½ uit 9.

De meeste Nederlanders zijn in de middenmoot geëindigd. De Nederlandse delegatie bestond uit de volgende spelers: Pauline van Nies, Myrre Hortensius, Bram ter Schegget, Naomi Snikkers, Lars Vereggen, Lisa Hortensius, Sophia Thoma, Willemijn de Voogd, Mahsa Bitalzadeh, Marco Kirana en Ali Bitalzadeh. De begeleiders waren Yge Visser, Arlette van Weersel en Dolf Meijer.

Verslagen over de wederwaardigheden van de Nederlanders zijn te vinden op de uitzendingen-weblog van de KNSB. Meer informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite http://www.euroyouth2007.com.
---

Anand stevent op de wereldtitel af

Viswanathan Anand lijkt op de wereldtitel af te stevenen. Na de negende ronde van het wereldkampioenschap schaken in Mexico heeft hij een voorsprong van een vol punt opgebouwd op Boris Gelfand en van anderhalve punt op Vladimir Kramnik en Alexander Grischuk. Vooral de negende ronde pakte goed uit voor Anand. Zelf speelde hij remise terwijl zijn naaste concurrenten Gelfand en Kramnik beiden verloren.

Het toernooi duurt nog tot zaterdag 29 september. Het is te volgen via de toernooisite.

---