Politie Groningen

Maandag 24 september 2007

Provincie Groningen, 24-09-2007

Groningen: duo gooit fietsen omver

De politie heeft zondagmorgen op aanwijzing van een getuige twee Stadjers (22 en 23 jaar) aangehouden. De getuige zag het tweetal een aantal fietsen omver gooien. Agenten zagen op het Akerkhof richting de Brugstraat een spoor van omgegooide fietsen. Even verderop werden de twee Stadjers in de kraag gevat. Zij bekenden en kregen een bekeuring mee toen ze het politiebureau weer mochten verlaten.

Groningen: te donkere ruiten

Een 25-jarige man uit Ulrum is zondagmorgen bekeurd, omdat hij in een auto reed met te donkere ruiten. Agenten zagen hem op de Goldingweg rijden en namen hem mee naar een politiebureau om een meting van de lichtdoorlatendheid uit te voeren. Uit de meting bleek dat de lichtdoorlatendheid van de zijruiten maar 19,5 procent bedroeg, terwijl de norm 50% is. Hij kreeg een bon en moest de coating van de ruiten halen.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondagmiddag en -avond op de Noordzeeweg drie rijbewijzen ingevorderd. Een 25-jarige motorrijder uit Haarlem werd met een snelheid van 150 km/uur geklokt, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Zondagavond moest een 45-jarige automobiliste uit Bedum haar rijbewijs inleveren. Zij reed op de Noordzeeweg 160 km/uur. Korte tijd later viel op dezelfde plek een plaatsgenoot door de mand. De 28-jarige automobilist maakte het nog bonter. Hij reed 166 km/uur.

Groningen: mobiele telefoon en Ipod gestolen

Agenten hebben zondagmiddag twee Stadjers (35 en 39 jaar) aangehouden voor diefstal. De politie kreeg een melding van een 53-jarige Stadjer dat er een diefstal door drie mannen had plaatsgevonden bij zijn winkel in de binnenstad. Eén van hen was zijn winkel in gegaan en op het moment dat de man achter in de winkel was, hoorde hij geluid voor in zijn winkel. Hij zag een man en hij kwam er vervolgens achter dat zijn mobiele telefoon en mp3-speler waren gestolen. Buiten zag hij drie mannen weglopen. Hij belde de politie en gaf een heel duidelijk signalement door. Twee werden nagenoeg direct aangehouden. De derde verdachte, een 32-jarige plaatsgenoot, kon later bij zijn woning worden aangehouden. Hij bleek voor de diefstal verantwoordelijk te zijn en bekende. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: drie bekeuringen bij visserijcontrole

De politie heeft zondagmiddag in onder meer de wijk Vinkhuizen een visserijcontrole gehouden. Er werden circa dertig vissers gecontroleerd. Hiervan kregen drie personen een bekeuring. Twee hadden geen vispas, één had de vispas niet bij zich en tenslotte had één visser levend aas aan de haak. De man die de vispas niet bij zich had, moet de vispas op het politiebureau komen laten zien.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

Op de Parkweg in Groningen is zondagnacht op fietsverlichting en alcoholgebruik gecontroleerd. Dertig automobilisten werden aan een blaastest onderworpen. Eén daarvan had 0,75 promille alcohol in haar bloed. Deze 45-jarige automobiliste uit Groningen kreeg hiervoor een bekeuring. Tenslotte kregen vijf fietsers een bekeuring, omdat ze zonder licht reden.

Groningen: inbraak in loods

De politie onderzoekt een inbraak in een loods aan de Pioenstraat in Groningen. Getuigen zagen vannacht dat er mogelijk was ingebroken en alarmeerde de politie. De eigenaar werd achterhaald. In ieder geval is er een aanzienlijke hoeveelheid gereedschap gestolen. De eigenaar bekijkt nog wat de exacte buit is en doet aangifte.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 585, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 511, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 172 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Apel: tvs op zwart na aanrijding

De omgeving van de Havenstraat in Ter Apel zat zondagavond enige tijd zonder televisie als gevolg van een aanrijding. Een 49-jarige automobiliste uit die plaats was op de bewuste straat uit de koers geraakt omdat naar haar zeggen haar onverwacht een auto tegemoet was gekomen. De wagen van de vrouw raakte eerst een paaltje op een wegversmalling, velde een boompje, botste op een muurtje en op een tv-verdeelkast en kwam uiteindelijk aan de overkant van de weg tot stilstand. De automobiliste werd door ambulancepersoneel verzorgd. Door de botsing met de verdeelkast sprongen alle televisies in de omgeving op zwart. De auto van de bestuurster wordt door de verkeerspolitie nader onderzocht.

Oldekerk: onder invloed tuin in

Een 31-jarige inwoner van Niekerk werd zondagavond in een café in Oldekerk aangehouden nadat hij in die plaats met zijn auto een tuin was ingereden. De man was rond kwart voor tien op de Langewolderweg de macht over het stuur kwijt geraakt, door een tuinhek gereden en daarna in een sloot beland. Omwonenden probeerden de bestuurder tegen te houden, maar deze ging er lopend vandoor. De politie wist hem even later in een opbergruimte van een plaatselijk café op te sporen. Een ademanalyse wees een promillage van 2.3 uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ter Apel: autodieven aangehouden

Vier mannen zijn door de politie ingesloten nadat ze in Ter Apel waren betrapt op autodiefstal. Voorbijgangers zagen zaterdagnacht op de Oosterstraat een auto staan vanwie ze wisten dat die van een omwonende was. In de auto zat een drietal Engels sprekende mannen. De voorbijgangers waarschuwden de eigenaar van de wagen metwie ze korte tijd later het drietal, met nog een vierde persoon, in een sloot in de omgeving aantroffen. De vier werden aan de politie overgedragen en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.