Ingezonden persbericht


Persbericht

24 september 2007

Dixons Store Group Int. (DSGi) kiest Lexmark voor kosteneffectieve printstrategie

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) heeft een nieuwe printinfrastructuur geïmplementeerd bij de Dixons Store Group International (DSGi), een retailer van consumentenelektronica in Europa. De nieuwe printinfrastructuur en het beheer ervan zijn onderdeel van een vierjarige overeenkomst die Lexmark sloot met de Dixons Store Group International.

Lexmark beheert nu DSGi's outputinfrastructuur als onderdeel van een strategie om de uitrusting te standaardiseren, de nieuwste technologie te implementeren, continue te werken aan verbeteringen en de kosten en de impact voor het milieu te reduceren. Daarnaast werkt Lexmark ook samen met DSGi's Retail Store Operations om de businessprocessen te vereenvoudigen, te stroomlijnen en te versnellen en zo de productiviteit van het winkelpersoneel te verbeteren.

Lexmark heeft monochrome en kleurenlaserprinters geïnstalleerd in combinatie met multifunctionele printers (MFP's) op het hoofdkantoor van DSGi, in de winkels en in de distributiecentra. Alle apparaten zijn in het netwerk geïntegreerd om de efficiency te verhogen en de kosten te reduceren. DSGi's PC World-locaties zijn ook uitgerust met Lexmark kleurenlaserprinters om ter plaatse full-colour point-of-sale materiaal (POS) te kunnen printen. Dit bespaart tijd en geld bij de invoering van nieuw POS-materiaal in een snel bewegende markt.

Lexmark biedt binnen de overeenkomst ook services als assetmanagement, consumables-management, pro-actieve diagnoses en resolutie en levenscyclusmanagement. Ook biedt de overeenkomst de mogelijkheid tot het beheren en het continu optimaliseren van DSGi's outputomgeving. Men voorziet hiervoor bijna 5.000 outputapparaten.

Er wordt verwacht dat DSGi's nieuwe printstrategie zal leiden tot een besparing van meer dan een miljoen dollar per jaar. De ervaren consultants van Lexmark zullen verdere besparingen realiseren, doordat zij een doorlopend vernieuwingsplan zullen toepassen met flexibele, multifunctionele technologie, waardoor de businessprocessen worden versneld en de workflow verbeterd.

"Onze nieuwe printstrategie is veel kosteneffectiever. We gebruiken 22 procent minder tonercartridges. Daarnaast is de nieuwe strategie milieuvriendelijk en zijn de dagelijkse operaties versneld en efficiënter geworden", zegt John Thorp, group chief information officer van DSGi. "Eenvoudige toegang tot MFP-technologie heeft onze interne processen verbeterd, waardoor onze werknemers productiever zijn en meer tijd aan hun klanten kunnen besteden."

"DSGi ziet print- en workflowmanagement als belangrijke hefboom om een nog betere efficientie te realiseren. We zijn blij om als partner te kunnen optreden in de ontwikkeling en verbetering van DSGi's complete outputstrategie", zegt Danny Molhoek, Country Manager Benelux van Lexmark.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en -diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

LEWIS -Global Public Relations
Maud Geerbex
Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: maudg@lewispr.com
www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Petra Nemitz
Tel: +32 (0)2 716 74 66
E-mail: petra.nemitz@lexmark.be