Gemeente Reimerswaal


Bladkorven in Rilland

Geplaatst op: 24-09-2007

In de week 39 worden er, als proef, in De Veste in Rilland twee bl adkorven geplaatst door de gemeente Reimerswaal. De bladkorven zullen duidelijk in het straatbeeld herkenbaar zijn. De korven hebben als doel de overlast van het aantal bladeren op straat te verminderen en daardoor bijvoorbeeld het verstoppen van rioolkolken en slip-/uitglijgevaar te voorkomen.

Omdat de groenploeg Rilland niet overal tegelijkertijd de bladeren op kan ruimen, wil het college van burgemeester en wethouders u, de bewoners van De Veste en omgeving in Rilland, aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf de afgevallen bladeren bijeen te vegen.

Bent u woonachtig in De Veste of in de directe omgeving, dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de volgende spelregels ten aanzien van het gebruik van de bladkorven:

· De korf is alléén en uitsluitend bedoeld voor bladeren;
· Het blad dient afkomstig te zijn van gemeentelijke bomen;
· Takken of andere vormen van (groen) afval worden niet geaccepteerd;
· Bij misbruik, respectievelijk diefstal, wordt de bladkorf verwijderd / niet teruggeplaatst.

De bladkorf zal regelmatig door de groenploeg Rilland worden geledigd. Op deze manier kunt u in samenwerking met uw medebewoners uw straat bladvrij houden. Wij vragen u vriendelijk om daarbij ook een oogje in het zeil te houden, om datgene waar de korf voor bedoeld is ook daadwerkelijk voor wordt gebruikt. Zodra al het blad gevallen is, worden de korven weer opgehaald. Aangezien het een proef betreft, zal er een evaluatie plaats vinden. Mocht blijken dat het toepassen van bladkorven een nuttige bijdrage kan leveren aan het ondervangen van de mogelijke overlast van bladval, dan zal de proef volgend jaar ook in ander kernen worden uitgevoerd.