Ingezonden persbericht


Persbericht

24 september, 2007

InSites Consulting breidt gebruik analyse-software SPSS uit ~ Nieuwe overeenkomst zorgt voor hogere efficiëntie, snellere rapportages en nog beter managementadvies ~

SPSS, leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics, heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met InSites Consulting. InSites Consulting, dé referentie op het vlak van online marktonderzoek in Europa, werkt al tien jaar met oplossingen van SPSS en heeft nu een uitbreiding binnen de modules aangeschaft. "De doelstellingen zijn tweeërlei. Ten eerste willen we onze efficiëntie op betrouwbare wijze verhogen. Daarnaast passen we - waar relevant - de meest geavanceerde analysetechnieken toe die ons toelaten onze klanten van het beste managementadvies te voorzien. InSites Consulting onderscheidt zich van andere bureaus door verder te gaan dan het puur opleveren van data. Wij helpen onze klanten betere beslissingen te nemen", zegt Niels Schillewaert, managing partner van InSites Consulting.

InSites Consulting met hoofdkantoor in Gent (België), kent een sterke groei en telt ondertussen meer dan 60 medewerkers. InSites Consulting voert het merendeel van haar online onderzoek uit op internationale schaal en gebruikt daarvoor haar eigen onderzoekspanel dat meer dan 2 miljoen leden telt verspreid over meer dan 20 landen. Snelle doorlooptijden zijn daarbij zeer belangrijk en de Predicative Analytics-software van SPSS helpt daarbij. "De extra tijd door efficiëntere analyses spenderen we nu aan gedegen advies voor onze klanten. Onze klanten erkennen dit en we zijn dus heel tevreden met deze nieuwe overeenkomst", aldus Niels Schillewaert.

Naast de implementatie van de statistische oplossingen van SPSS evalueert InSites Consulting tevens de data en textmining toepassingen. "We gebruiken nu eveneens web 2.0. technieken in onze onderzoeken zoals discussie fora, online groepsdiscussies en codering van open vragen door deelnemers. Textmining is daarbij heel belangrijk en kan nieuwe poorten openen voor de analyse van die nieuwe onderzoekstechnieken. Onze eerste tests zijn alvast positief", besluit Niels Schillewaert.

(297 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over InSites Consulting
InSites Consulting is marktleider in België op het vlak van online marktonderzoek. Via een online panel in 15 europese landen, worden zowel internetgerelateerde als klassieke marktonderzoeken uitgevoerd. InSites Consulting werd opgericht in 1997 door 2 Marketing Professoren en 2 Senior Researchers van Vlerick Leuven Gent Management School. Het hoofdkantoor in Gent telt 60 medewerkers. Meer informatie op www.insites.eu.

Over SPSS Inc.
SPSS (NASDAQ : SPSS) is wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics. De predictive analytics-technologie van SPSS optimaliseert bedrijfsprocessen doordat klanten hiermee beter in staat zijn zich op de kernactiviteiten te richten en te presteren. Met de opname van predictive analytics in de bedrijfsprocessen worden organisaties 'voorspellende ondernemingen'. Zij zijn hiermee in staat om dagelijks weloverwogen beslissingen te nemen, waarmee bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden en meetbare concurrentievoordelen bereikt worden. Meer dan 250.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoeksbedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de technologie van SPSS. SPSS is opgericht in 1968 en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois. Meer informatie: http://www.spss.nl.

###

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Bernadette Hulswit - van Beest van SPSS: Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: bhulswit@spss.com http://www.spss.nl

Niels Schillewaert, Managing Partner, InSites Consulting: Tel: +31 (0)9 269 15 04
E-mail: niels.schillewaert@insites.eu http://www.insites.eu

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com