Ingezonden persbericht


Trend Micro lanceert nieuw open beveiligingsecosysteem

Verbreding van partnermogelijkheden door uitgebreidere programma's voor technologie-, platform- en consultingservicespartners

Hilversum, 24 september 2007 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704) heeft zijn partnerprogramma sterk uitgebreid. Doel is om met het Alliance Partner Program een open partnerecosysteem te creëren. Het Trend Micro-programma voor Alliance Partners is uitgebreid om partners extra voordelen en diensten te bieden. Daarmee kunnen partners samen met Trend Micro groei realiseren, nieuwe gezamenlijke oplossingen ontwikkelen en gezamenlijke (marketing)activiteiten ontplooien, die waarde bieden aan klanten.

Het uitgebreide Trend Micro Alliance Partner Program biedt een reeks van op maat gemaakte diensten voor technologie-, platform- en consultingservicespartners. Het programma completeert de programma's van Trend Micro voor Channel Solutions en Managed Service Providers. Zo ontstaat een allesomvattend, open ecosysteem waarbinnen gezamenlijke oplossingen snel te creëren zijn.

"Tegen de achtergrond van onze gestage groei in het leveren van toonaangevende content-security-oplossingen onderkennen we de noodzaak van het creëren van een enkelvoudig, gemeenschappelijk partnerecosysteem voor een bredere reeks van businesspartners", zegt Eva Chen, CEO van Trend Micro.

Dankzij het uitgebreide Alliance Partner Program krijgen partners toegang tot zakelijke en marketingdiensten van Trend Micro. Die helpen hen bij de samenwerking met het bedrijf. Alliance Partners kunnen deelnemen aan gezamenlijke sales- en marketingactiviteiten en aan gezamenlijke ontwikkeling. Het nieuwe programma onderscheidt drie niveaus: Strategic, Premier en Associate. De niveaus zijn afhankelijk van het commitment aan Trend Micro, die de resultaten met tal van voordelen beloont.

Het creëren van een open ecosysteem vereist niet alleen zakelijke, maar ook technologische samenwerking. Dat betekent onder meer het gebruikmaken van open standaarden en van open, gepubliceerde application programming interfaces (API's) voor integratie en interoperabiliteit. Klanten profiteren van een open benadering doordat hun oplossingen op maat zijn aan te passen aan hun eisen. Ook hebben ze baat bij de kwalificering en certificering van Trend Micro, die ervoor zorgen dat oplossingen van Trend Micro en partners naadloos samenwerken. Trend Micro biedt via het Alliance Partner Program ook tools en programma's voor integratie en interoperabiliteit. Partners hebben in een vroeg stadium toegang tot Trend Micro-producten en opkomende technologieën, en hebben de beschikking over Software Development ToolKits (SDK's), testmogelijkheden voor interoperabiliteit, training en meer.

De sleutel voor succesvolle partnerships ligt in het succes voor de klant. Trend Micro is toegetreden tot het Technical Support Alliance Network (TSANet). Dit is de grootste leveranciersonafhankelijke supportorganisatie. Het netwerk maakt het voor leveranciers mogelijk om samen te werken bij gemeenschappelijke problemen bij een klant. Lidmaatschap van dit netwerk is voor sommige niveaus van partnerships noodzakelijk, zodat eventuele probleem bij klanten snel op te lossen zijn.

Lidmaatschap en beschikbaarheid
Deelnemende partners zijn AMD, IBM, Sun, CrossBeam, NetApp, Hewlett Packard, EMC, Microdasys en andere. Het Trend Micro Alliance Partner Program wordt in 2007 en 2008 wereldwijd uitgerold. Als eerste zijn het Strategic- en Premier-niveau beschikbaar. Het Associate-niveau volgt daarna in de tweede helft van 2008.

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.



Ingezonden persbericht