Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 24-09-2007

Laagvliegende Belg: 16 per kilometer

VIANEN/UTRECHT Een laagvliegende Belgische automobilist werd op zaterdagavond op de Rijksweg A2 aangehouden.

Rond 19.20 uur reden agenten in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2 over de brug bij Vianen in de richting van Utrecht. Zij werden ingehaald door een zeer hard rijdende Belg en ging achter hem aan. Daarbij zagen zij dat hij met een geijkte snelheid van 191 km/u over de A2 raasde, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt.

De Belg, een 31-jarige man uit Antwerpen, werd aan de kant gedirigeerd. Vervolgens werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De Antwerper kreeg een proces-verbaal voor (gecorrigeerd) 185 km/u, dus 85 km/u te hard Er werd contact opgenomen met een Officier van Justitie. Die stelde de boete vast op 1360. Nadat de haastige Belg de boete had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN Een automobiliste met te veel alcohol achter haar kiezen botste in de nacht van zondag 23 op maandag 24 september achter op een andere auto.

Rond 01.30 uur reed een 29-jarige automobiliste uit Houten over de Houtenseweg. Zij zag te laat dat een auto, bestuurd door een 43-jarige automobiliste uit Breukelen, met een lagere snelheid voor haar reed. Zij botste achter op de auto van de Breukelense. Beiden raakten niet gewond.

De politie kwam ter plaatse. Agenten bemerkten dat de Houtense sterk naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat zij beduidend te veel alcohol had gedronken en zij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 695 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsers gewond

LOPIK Op zondag 23 september kwamen drie fietsers met elkaar in botsing. Allen raakten gewond.

Rond 10.00 uur fietste een 56-jarige fietser uit Reeuwijk over de Lekdijk West, komende uit de richting van Schoonhoven. Op de kruising met de Rolafweg sloeg de Reeuwijker linksaf, maar liet daarbij twee hem tegemoetkomende fietsers, mannen van 43 en 51 jaar oud en afkomstig uit Ouderkerk aan de IJssel en Krimpen aan de IJssel, niet voorgaan. Het drietal botste op elkaar en raakte gewond.

De Reeuwijker werd per ambulance naar het Bleulandziekenhuis in Gouda gebracht. De twee andere fietsers werden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Zwaar onder invloed

IJSSELSTEIN Een automobiliste was op zondagavond 23 september kennelijk zo onder invloed van alcohol, dat zij de politie in het geheel niet opmerkte.

Rond 23.10 uur zagen agenten een auto zonder verlichting door IJsselstein rijden. Zij gingen achter de auto aan en gaven de bestuurster een stopteken. Dat had geen resultaat: de bestuurster reed door. Nadat de agenten kort achter haar hadden gereden, stopte de automobiliste bij een woning, wat later haar eigen woning bleek te zijn.

De agenten spraken de vrouw, 39 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan. Bij de blaastest blies de IJsselsteinse een F (fail), wat betekent dat zij beduidend te veel alcohol had gedronken. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 780 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de IJsselsteinse is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Te hard

HOUTEN Op zondagavond 23 september werden twee automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden.

Tussen 22.00 uur en 22.30 uur hadden op de Utrechtseweg en de Houtenseweg twee automobilisten kennelijk veel haast. De één reed 114 km/u, de ander 119 km/u. Beiden werden bekeurd.

Laatst gewijzigd 24-09-2007 11:14 | © Politie Utrecht