Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 24-09-2007

Fietser gewond

MONTFOORT Een 36-jarige fietser uit IJsselstein raakte op zondag 23 september gewond bij een valpartij met zijn fiets.

Rond 14.00 uur fietste de IJsselsteiner over het fietspad over de ventweg van de M. A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Benschop en gaande in de richting van Montfoort. Hij raakte met zijn voorwiel in de berm en probeerde de weg weer op te sturen. Dat lukte niet: de fietser kwam ten val, waarbij hij op zijn hoofd terecht kwam. De fietser werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

Burenruzie

MAARSSEN Op zondag 23 september bedreigde een man zijn buurman en vernielde enkele planten.

Rond 08.30 uur zag een 51-jarige Maarssenaar dat zijn overbuurman kennelijk erg kwaad naar zijn woning kwam lopen. De buurman had een bekeuring gekregen omdat zijn auto op de stoep geparkeerd stond. Kennelijk verkeerde hij in de veronderstelling dat de 51-jarige Maarssenaar geklaagd had. Hij plakte de bekeuring met kracht op de ruit van diens woning, vernielde enkele plantenbakken en bedreigde de 51-jarige man verbaal. Bij de vernieling van de plantenbakken kreeg hij hulp van zijn 36-jarige vrouw. Vervolgens stapten de verdachten in hun auto en reden weg.

De politie ging ter plaatse en de 51-jarige Maarssenaar deed aangifte van de bedreiging en vernieling. De verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar hen voort.

Alcohol

WOERDEN Op zondagavond 23 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.45 uur werd een 34-jarige automobilist uit Woerden op de Prins Hendrikkade gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 405 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de Woerdenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Mishandeling

MAARSSEN Op zondagavond 23 september werd een automobilist mishandeld.

Rond 17.15 uur zag een beveiligingsmedewerker, een 34-jarige Rotterdammer, dat een automobilist hem op de Straatweg met hoge snelheid van achteren naderde. Hij werd op een asociale manier door de automobilist ingehaald. Hij ging achter hem aan om hem op zijn rijgedrag aan te spreken. De auto draaide op de Oude Maarsseveensevaart een erf op en de Rotterdammer deed hetzelfde.

Nog voor dat hij de automobilist aan kon spreken, kwam die man op hem af. Hij werd door hem hard bij zijn kleding gepakt en uitgescholden. Vervolgens kwam nog een andere automobilist ter plaatse, die kennelijk bij de eerste automobilist hoorde.

Deze man viel de Rotterdammer aan, sloeg hem in het gezicht en beschadigde zijn auto. Daarna gingen de beide verdachten er in hun autos vandoor.

De Rotterdammer deed aangifte van mishandeling en vernieling. De politie stelt een onderzoek naar de twee verdachten in.

Laatst gewijzigd 24-09-2007 11:22 | © Politie Utrecht