Persberichten 24/09 ochtend

Regio, 24-09-2007

Noordwijkerhout Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Westerhout. Op vrijdag 21 september tussen 16.00 en 21.50 uur werd een achterdeur opengebroken en de woning doorzocht. Op dit moment is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. De technische recherche van de politie heeft de woning onderzocht op sporen.

Sassenheim Aanhoudingen voor geweld De politie heeft zaterdag 22 september twee mannen uit Sassenheim van 23 en 25 jaar aangehouden die rond 02.25 uur op de Kwekersweg een 17 jarige jongen uit Warmond mishandelden. De jongen fietste met enkele vrienden over de Kwekersweg, zag de verdachten daar en dacht dat zij bezig waren om iets in de brand te steken. Daarover maakte hij een opmerking. Vervolgens kwamen ze achter de groep aan, haalde de Warmonder van zijn fiets af en sloegen en schopten hem meerdere keren. De verdachten zijn inmiddels weer vrij. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Rijnsburg Bromfietsster breekt been bij aanrijding met auto Een 17 jarig meisje uit Rijnsburg heeft vrijdag 21 september rond 17.20 uur bij een aanrijding met een auto haar been gebroken. Het meisje reed op haar bromfiets over de Tramstraat. Een 27 jarige automobilist uit Rijnsburg reed weg uit een parkeervak waarbij het meisje werd geraakt. De Rijnsburgse werd overgebracht naar het LUMC. De politie nam van de man nog een ademanalyse af omdat er vermoedens waren van drankgebruik. Dit bleek het geval te zijn. De uitslag was 250 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhoudingen na ruzie op straat De politie heeft op zondag 23 september, rond 19.50 uur, twee manen van 31 en 43 jaar, beiden uit Leiden, aangehouden nadat een ruzie tussen hen op straat uit de hand was gelopen. De twee mannen kregen op de Hooigracht, door nog onbekende reden, ruzie met elkaar. Daarop sloeg de 31 jarige Leidenaar met een flesje op het hoofd van de 43 jarige Leidenaar. De 43 jarige Leidenaar zocht vergelding door hem te trappen en te slaan. Uiteindelijk zijn beide mannen met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie hield beide mannen aan en sloot hen op het politiebureau in. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft op zaterdag 22 september, rond 02.40 uur, in eerste instantie drie personen aangehouden. Uiteindelijk werd er nog een vierde man aangehouden. Twee van de vier personen zijn in verzekering gesteld, de twee andere werden weer in vrijheid gesteld.

De aanhoudingen vonden plaats nadat een 31 jarige man uit Leiden op de Herenstraat door meerdere personen mishandeld was. De Leidenaar fietste langs een groepje personen die op de ramen van huizen aan het bonken waren. De Leidenaar maakte hierover een opmerking waarop er een ruzie ontstond. De Leidenaar werd door twee personen van zijn fiets geslagen en geschopt. Voorbijgangers hielpen de Leidenaar en belden de politie. De politie hield in totaal vier personen aan, twee van hen, een 20 jarige man uit Leiden en een 22 jarige Leidenaar werden in verzekering gesteld.

Leiden Kop-staartbotsing De politie heeft op zondag 23 september, rond 15.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Plesmanlaan. Een 30 jarige automobilist uit Amsterdam reed over de Plesmanlaan in de richting van de Vondellaan. Hij remde af vanwege het verkeerslicht wat van groen op oranje sprong. De motorrijder achter hem, een 56 jarige man uit Katwijk, kon niet tijdig afremmen en botste tegen de auto aan waardoor hij ten val kwam. De motorrijder raakte gewond en is met onbekend letstel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Insluipen na afleiden bewoner Bij bewoners aan de Jacob Catslaan werd er op zaterdag 22 september, rond 20.00 uur aangebeld. Een bewoner deed open zag een man op een fiets voor de deur staan die de weg naar een hotel zocht. De bewoner gaf uitleg aan de man waarop hij weer weg fietste. Teruggekomen in de woonkamer zag de bewoner dat er verschillende waardevolle spullen miste, waaronder een laptop. Vermoedelijk heeft de man op de fiets de bewoner willen afleiden, zodat een tweede persoon aan de achterkant via een openstaande deur de woonkamer kon insluipen. De politie werd direct gebeld en agenten hebben nog een zoekslag in de omgeving gemaakt, maar de verdachten niet meer aangetroffen. De politie vraagt personen die mogelijk de twee mannen hebben zien fietsen/ lopen zich te melden bij de politie van team Leiden West via 0900-8844.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. In de zomer merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Leiden Snelheidscontroles In de week van 17 t/m 22 september hield de politie enkele snelheidscontroles. De controles werden gehouden op de Veurseweg in Voorschoten en de Haagweg, Heintje Davidsweg, Oegstgeesterweg en Hoge Rijndijk in Leiden. In het totaal krijgen 900 bestuurders een acceptgirokaart thuis gestuurd, omdat zij harder dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid reden. De hoogste snelheid werd bereikt op de Haagweg waar een bestuurder met 101 km/u voorbij kwam. Een goeie tweede plaats werd ingenomen door een bestuurder op de Hoge Rijndijk. Deze werd geklokt op 93 km/u. In verband met de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren. De Stevenshofdreef en op de daar vanwege wegwerkzaamheden ingestelde omleidingroute zijn aandachtsplekken.

Voorschoten Inbraak in winkel De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak in een in een drogisterij aan de Schoolstraat. In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 september, kreeg de politie rond 02.15 uur, de melding dat er bij de winkel was ingebroken en dat er scooters wegreden. Politieagenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de scooters, maar helaas zonder resultaat. De bedrijfsleider van de winkel heeft aangifte gedaan van diefstal. Wat er precies is weggenomen moet nog geïnventariseerd worden. De technische recherche zal onderzoek doen naar door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie vraagt getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie van Voorschoten zich te melden via 0900-8844.

Voorschoten Aanrijding op de Hofweg en Leidseweg Op vrijdag 21 september, rond 15.25 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Leidseweg met de Hofweg. Bij de aanrijding waren een bromfietsster en een automobilist betrokken. De automobilist, een 21 jarige man uit Leiderdorp, reed over de Leidseweg, komende uit de richting van Voorschoten. Op het kruispunt met de Hofweg wilde hij rechtsaf slaan, maar liet hierbij een bromfietsster die op het fietspad reed parallel aan de Leidseweg niet voorgaan. De bromfietsster klapte op de auto en kwam ten val. Zij, een 16 jarige Voorschotense, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gegaan.

Alphen aan den Rijn Vernieling autoruit De politie doet onderzoek naar de vernieling van een autoruit. De ruit werd ingeslagen met een honkbalknuppel. Het rondvliegend glas verwondde een 24 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij stond vrijdag 21 september rond 17.15 uur met zijn auto stil voor het verkeerslicht bij de kruising Prins Bernhardlaan met de Prinses Irenelaan. Plotseling verscheen daar een nog onbekende man die met de honkbalknuppel zijn autoruit insloeg. De Alphenaar reed daarop snel weg en deed bij de politie aangifte. De politie denkt dat deze vernieling te maken heeft met een eerder conflict die betrokkene had met anderen. De politie is op zoek naar mensen die van deze vernieling getuige zijn geweest en vraagt ze te bellen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844.

Haastrecht Motorrijder rijdt overstekende fietser aan Een 20 jarige motorrijder uit Oudewater reed zondag 23 september rond 15.30 uur op de Provincialeweg Oost een 74 jarige man uit Oudewater aan. De man stak vermoedelijk plotseling met zijn fiets de weg over. De motorrijder remde nog wel uit alle macht maar kon een aanrijding met hem niet meer voorkomen. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het AZU. De motorrijder liep verwondingen op aan de hand en is overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Artsen van de traumahelikopter verleenden ter plaatse assistentie. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden heeft een sporenonderzoek gehouden. De politie doet verder onderzoek naar de juiste toedracht van dit ongeval.

Oud Ade Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Leidseweg. Toen de bewoners zondag 23 september rond 21.30 uur thuiskwamen renden er vier mannen weg. Even later reed een auto hard weg in de richting van Leiden. Uit de woning zijn geld en een aantal waardepapieren gestolen. De politie vraagt mensen die als getuige mogelijk belangrijke informatie over deze zaak hebben te bellen met de politie in Roelofarendsveen via 0900-8844

Zoeterwoude-Rijndijk Ruiten van bus vernield De politie doet onderzoek naar de vernieling van twee ruiten van een lijnbus van Connexxion. Vrijdagavond 21 september rond 22.15 uur reed de bus over de Hoge Rijndijk toen er ter hoogte van Laan de Goede Herder twee ruiten werden ingegooid. Gebroken glas belandde op een aantal passagiers maar verwondde niemand. De buschauffeur weet dat hij een groep van ongeveer 10 jongeren passeerde toen hij de klappen van ingooien hoorde. Daarna waren de jongens nergens meer te zien. De politie neemt dat mee in het onderzoek.

Gouda Klappen na opmerkingen De politie doet onderzoek naar een geweldsincident aan de Zuidhoef. Zondag 23 september rond 20.35 uur kregen daar twee 35 jarige Gouwenaars meerdere klappen van een groep jongens. Dit gebeurde nadat er in 1e instantie een gesprek tussen de twee en twee nog onbekende jongens. Dit gesprek ging over de opmerking van de Gouwenaars die ze vanaf hun balkon maakten naar in hun ogen mogelijk dealende jongens. Eenmaal in gesprek verschenen er plotseling meerdere jongens en werden de Gouwenaars belaagd en geslagen. Ook werd er nog een ruit van de voordeur van één van de Gouwenaars ingegooid. De politie heeft nog geen daders kunnen achterhalen.

Gouda Aanrijding bromfietser en automobilist De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Goverwellesingel en de Voorwillenseweg. Op zaterdag 22 september, rond 02.30 uur, werd er naar de gezamenlijke meldkamer van politie, brandweer en ambulance gebeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een bromfietser en een automobilist betrokken waren. De bromfietser was door de botsing gewond geraakt. Hij, een 18 jarige man uit Oudewater, had op voorgenoemde kruising geen voorrang gegeven aan de van links komende automobilist. Hij reed op de Voorwillenseweg vanuit de richting van de Karnemelksloot De automobilist die op de Goverwellesingel reed kon een aanrijding niet voorkomen botste op de bromfietser. De bromfietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht. De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar het ontstaan van de aanrijding.

Lekkerkerk Motorrijder komt ten val Een 25 jarige motorrijder uit Gouda verloor zondag 23 september rond 12.15 uur op de Schuwacht in een bocht de controle over zijn stuur, raakte in de berm en kwam tot stilstand tegen een verkeerspaal met bord. Met nekletsel is hij overgebracht naar het St. Franciscus ziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den IJssel Twee ongevallen op de Rijksweg A20 De politie van Rotterdam Rijnmond en Hollands Midden en het KLPD hebben twee ongevallen op de A20 afgehandeld. Op zondag 23 september, rond 23.00 uur, kreeg de politie een melding dat er een auto te water was geraakt ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. De bestuurder zou uit de auto zijn geklommen en de Rijksweg op zijn gelopen. De man was kennelijk in de war. De politie kwam ter plaatse en heeft de man, een 25 jarige Rotterdammer, aangehouden voor zijn en de veiligheid van anderen. Ook het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen. Hij werd voor de zekerheid, omdat hij kopje onder was geweest, naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Terwijl dit incident door de politie en brandweer werd afgehandeld ontstond er op dezelfde rijbaan een ongeval waarbij drie autos betrokken waren. De KLPD en de politie van Rotterdam Rijnmond kwamen ter plaatsen om deze aanrijding af te handelen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding na mishandeling Een 17 jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel is op vrijdag 21 september, rond 18.35 uur, aangehouden nadat er tegen haar aangifte was gedaan. Een 19 jarige vrouw , een plaatsgenoot, deed aangifte nadat zij door de verdachte aan haar haren was getrokken en geslagen en geschopt was.

De twee hadden al enige tijd ruzie met elkaar, maar toen zij elkaar tegen kwamen in winkelcentrum Reigerhof liep het uit de hand. De 19 jarige vrouw hield aan de mishandeling een lichte hersenschudding over. De 17 jarige werd daarop door de politie aangehouden. Zij deed tegenaangifte op het politiebureau. Na het uitlezen van de videobeelden die gemaakt waren door een camera in de Reigerhof bleek deze aangifte niet juist te zijn. De 17 jarige verklaarde vervolgens valse aangifte te hebben gedaan. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Waddinxveen Parfum gestolen Bij een inbraak in een parfumeriewinkel aan de Juliana van Stolberglaan is vannacht een nog onbekende hoeveelheid parfum gestolen. De inbraak vond plaats maandag 24 september rond 02.35 uur en gebeurde snel. De daders kwamen de winkel binnen na het vernielen van de voordeur. Ondanks de snelle reactie van de politie na de inbraakmelding waren de daders gevlogen. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

--- einde berichten ---