Insluipen na afleiden bewoner

Politie

Leiden, 24-09-2007 o Bij bewoners aan de Jacob Catslaan werd er op zaterdag 22 september, rond 20.00 uur aangebeld. Een bewoner deed open zag een man op een fiets voor de deur staan die de weg naar een hotel zocht. De bewoner gaf uitleg aan de man waarop hij weer weg fietste.

Teruggekomen in de woonkamer zag de bewoner dat er verschillende waardevolle spullen miste, waaronder een laptop. Vermoedelijk heeft de man op de fiets de bewoner willen afleiden, zodat een tweede persoon aan de achterkant via een openstaande deur de woonkamer kon insluipen. De politie werd direct gebeld en agenten hebben nog een zoekslag in de omgeving gemaakt, maar de verdachten niet meer aangetroffen. De politie vraagt personen die mogelijk de twee mannen hebben zien fietsen/ lopen zich te melden bij de politie van team Leiden West via 0900-8844.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. In de zomer merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan