Gemeente Den Haag

De riolering in het centrum van Den Haag is op veel plekken meer dan 80 jaar geleden aangelegd en aan vervanging toe. Vanaf maandag 24 september 2007 vervangt de gemeente het riool in de Koninginnegracht en de Nieuwe Schoolstraat. Het totale werk duurt nog tot februari 2008.

Werkzaamheden
Sinds begin juli 2007 wordt er al gewerkt aan het riool in de Mauritskade. Het werk is hier flink gevorderd en duurt nog tot half oktober. Maandag 24 september start de tweede fase van het werk in de Koninginnegracht en de Nieuwe Schoolstraat. Eind oktober wordt ook het riool in de Prinsessegracht nog vervangen. Het werk wordt volgens onderstaande planning uitgevoerd.


- Koninginnegracht (tussen Javastraat en dr. Kuyperstraat) - 24 september 2007 tot eind november 2007

- Nieuwe Schoolstraat - 24 september tot 23 januari 2008
- Prinsessegracht (tussen dr. Kuyperstraat en Houtweg) - 29 oktober 2007 tot 20 december 2007

- Prinsessegracht (tussen Houtweg en Kanonstraat) - 19 november - 1 februari 2008

Omleidingen
Tot half oktober 2007 is de Mauritskade (tussen de Parkstraat en de Koningskade) in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch.

Ook tijdens de werkzaamheden in fase 2, is de straat waarin gewerkt wordt afgesloten. Verkeer wordt dan plaatselijk omgeleid. Voetgangers kunnen tijdens alle werkzaamheden zonder grote problemen woningen en bedrijven bereiken.

Parkeren
Tijdens de werkzaamheden kan niet iedereen bij zijn of haar woning parkeren. Houders van een parkeervergunning met gebiedscodes 04, 07 en 70 kunnen daarom van zondag 1 juli 2007 t/m vrijdag 29 februari 2008, ook parkeren op Plein 1813 en enkele omliggende straten en in de Nassaubuurt.

Herinrichting
In de Koninginnegracht en de Prinsessegracht wordt aansluitend op het rioolwerk, het asfalt vervangen door gebakken klinkers. Bovendien worden er in deze periode vrijliggende fietspaden in de Dr. Kuijperstraat aangelegd.

Meer informatie
Meer informatie over deze en andere rioolwerkzaamheden in de stad, is te vinden op www.denhaag.nl/riolering