Dienstenbond CNV

Nieuws

24 september 2007

Concept CAO-Voorstellenbrief ABN AMRO 2008

Samen met u willen wij onze inzet voor de komende CAO-onderhandelingen bepalen.

In de afgelopen maanden was en nog steeds is veel bij en rondom de bank te beleven. De biedingstrijd komt bijna teneinde. Op of kort na 5 oktober as. zal bekend worden onder welke vlag ABN AMRO verder zal gaan. Noch de tijd noch wij staan stil. Wij blijven schakelen aan verschillende borden en zijn steeds druk bezig met het ontplooien van allerlei activiteiten om aandacht te eisen voor uw positie c.q. de positie van de werknemers. Ook in het kader van de op 1 november 2007 geplande aftrap voor CAO-onderhandelingen over zowel uw (gewone) arbeidsvoorwaarden als de Employability-CAO zetten wij ons volledig in om uw belangen optimaal te behartigen.

Samen met u willen wij onze inzet voor de komende CAO-onderhandelingen bepalen. Hieronder treft u een aantal suggesties van onze kant ter inspiratie en het is aan u om er iets van te vinden danwel met aanvullende voorstellen danwel op- en/of aanmerkingen. Na het ontvangen van uw reacties zullen wij onze voorstellen definitief maken en aan ABN AMRO verzenden. De definitieve voorstellenbrief is mede van deze notitie afhankelijk, maar ook van de dan actuele situatie, de politieke vooruitzichten en de opstelling van de andere bonden.

Arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond
De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Deskundigen denken weliswaar verschillend over de aard en de omvang van de veranderingen, iedereen is het erover eens dat de arbeidsmarkt er aan het begin van de 21e eeuw anders uitziet dan bijvoorbeeld in de jaren 70 van de vorige eeuw. Ontwikkelingen op het gebied van technologie, communicatie, veranderende visies op de rol van de overheid en internationale (politieke en economische) ontwikkelingen hebben voor ingrijpende verschuivingen gezorgd.

In antwoord op deze ontwikkelingen kiest CNV Dienstenbond voor drie gezichts-bepalende themas op het terrein van arbeidsvoorwaarden. De themas zijn: afspraken participatietop, loon en internationale collegialiteit. CNV Dienstenbond ziet bovendien mede gelet op de ontwikkelingen rondom de overname van ABN AMRO- het hebben van werk en daarmee werkzekerheid, als een basisvoorwaarde voor het welzijn van werk-nemers. Regelingen rondom zorg en arbeid zijn een zeer noodzakelijke randvoorwaarde voor het welzijn van werknemers. Plezier in Werk is (ook in het kader van reorganisaties/onzekerheden) vervolgens het hoogst haalbare ideaal voor alle werknemers en werkgevers. Dit is immers onmiskenbaar om werk vol te houden.

Het zijn spannende tijden voor u en uw toekomstige collegas bij Fortis. Als de overname doorgaat zult u uw bond meer dan nodig hebben: maak ook uw collega lid van CNV Dienstenbond.