Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

24-09-2007

Coach Programma Topvrouwen in de Gezondheidszorg

Bij haar verkiezing tot 'Vrouwelijk manager van het jaar 2007' heeft Lidy Hartemink de toezegging gedaan vijf vrouwen te coachen naar een directie-/bestuursfunctie. Kandidaten kunnen zich aanmelden.

Lidy Hartemink omschrijft haar benoeming als een soort ambassadeursfunctie om vrouwen te stimuleren door te groeien naar topposities. "Ik wil daarom vijf vrouwelijke managers met ambitie gaan coachen. Ze moeten aantoonbaar op weg zijn naar de top in de gezondheidszorg. Het zou geweldig zijn wanneer ze volgend jaar zeggen dat dit programma hun zelfvertrouwen heeft bevorderd en dat ze geleerd hebben hoe ze gezond moeten blijven in een toppositie. Of dat ze simpelweg beter keuzes hebben leren maken. Bij Univé hebben we een talentprogramma. Met de vijf te selecteren vrouwen, wil ik een dergelijk traject inslaan en ik vind het fantastisch dat het bestuur van Univé heeft toegezegd dit programma te faciliteren.".

In samenwerking met Intouch (Limmen NH) is voor de coaching een speciaal programma ontwikkeld met workshops, coachinggesprekken in groepsverband en persoonlijke begeleiding.

Om in aanmerking te komen voor het traject moeten de deelnemers voldoen aan de criteria:

* werkzaam in de gezondheidszorg

* meerdere jaren ervaring in een hogere managementfunctie
* aantoonbare ambitie om een directie- of bestuursfunctie te gaan bekleden

* en natuurlijk tijd en prioriteit willen geven aan dit programma

Lidy Hartemink nodigt geïnteresseerden uit om vóór 15 oktober 2007 hun aanvraag met motivatie te sturen naar Univé Zorgverzekeringen, Postbus 276, 1800 BJ Alkmaar.

meer over het coachingprogramma (pdf / 60 kB) (NB de genoemde data zijn veranderd)

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rachel Broere r.broere@unive.nl

persbericht printversie (pdf / 115 kB) Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland