Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 23 september

* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen door alcohol gebruik te verkleinen, hield politiepersoneel in de nacht van zaterdag op zondag diverse alcoholcontroles.
Op de Leerlooierstraat, de Abram van Rijckevorselweg en de Burgemeester van Beresteijnlaan zijn 2546 automobilisten gecontroleerd op alcohol gebruik. Dertig van hen bleken teveel gedronken te hebben. Onder hen waren vijf beginnend bestuurders. Drie rijbewijzen zijn direct ingevorderd. Teven kreeg één bestuurder een proces-verbaal omdat hij zich verzette tijdens zijn aanhouding.


* JONGEN ZWAAR GEWOND NA VAL
HOEK VAN HOLLAND - Een 17-jarige jongen uit De Lier is in de nacht van zaterdag op zondag rond half één, zwaar gewond geraakt toen hij op het strand in een 'mangat' van een bunker op het bunkerterrein van het Vinetaduin viel.
Bij deze val, van drie meter diep, kwam hij op zijn hoofd terecht en liep hersenletsel op. Hij werd door personeel van de Traumaheli gestabiliseerd en met een spoedtransport overgebracht naar het Ersamus MC.
Het slachtoffer was samen met zijn vrienden 'aan het chillen' en had daarbij de nodige alcohol genuttigd.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ MET POLITIEAGENTEN

FEIJNOORD-RIDDERSTER - Twee Rotterdammers van 20 en 18 jaar oud zijn zaterdagmiddag aangehouden nadat ze hun woede hadden bekoeld op drie politieagenten.
Rond kwart over twee werd gemeld dat op de Transvaalstraat een auto overdwars op de weg stond. Deze auto belemmerde het doorgaande verkeer. Politiepersoneel sprak de bestuurder, de 20-jarige Rotterdammer, aan en vorderde hem uiteindelijk om de auto weg te halen. Dit weigerde de man. De man was boos omdat hij kort ervoor een bekeuring had gehad voor fout parkeren. Toen de man weg wilde lopen werd hij aangehouden. Met deze aanhouding bemoeide zich vervolgens het 18-jarige familielid, waarbij over en weer klappen vielen. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden en ingesloten.
De politieagenten liepen alle drie letsel aan hun gezicht op. De politie stelt de verdachten hiervoor aansprakelijk.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

RIDDERKERK - Politie- en beveiligingspersoneel hielden in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 16 en 18 jaar oud, beiden afkomstig uit Zwijndrecht, aan.
Het tweetal bezocht het festijn Koningsplein toen zij op de Schoutstraat rond één uur ruzie kregen met andere bezoekers. Door het tweetal werd een 16 en een 21-jarige jongen uit Ridderkerk gestoken in arm en been. Beide slachtoffers zijn voor behandeling overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De beide verdachten zijn ingesloten. De recherche stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
BARENDRECHT - Een 21-jarige inwoner uit Rhoon is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij een 17-jarige jongen uit Poortugaal had mishandeld.
De mishandeling vond rond drie uur plaats in een discotheek aan de Carnisseweg. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht. Het slachtoffer werd door de verdachte op zijn hoofd geslagen, waarna hij op de grond viel. Op de grond werd hij ook nog diverse keren geschopt. De jongen is opgenomen in een ziekenhuis.


* BRANDSTICHTER AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Een oplettende burger hield zaterdagavond rond elf uur op de Klimvaren een 15-jarige jongen aan en waarschuwde direct de politie. De jongen, had samen met een vriend, vuurtje gestookt in een prullenbak. De jongen is ingesloten voor nader verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de andere verdachte.


* AUTO'S VERNIELD
ROTTERDAM-WEST - Politiepersoneel stelt een nader onderzoek in naar de vernieling van 17 autobanden van geparkeerde auto's aan de Nieuwe Binnenweg.
De vernieling vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag rond tien over vier. De banden van de auto's aan de trottoir kant werden lek gestoken. Ook werd op meerdere voertuigen bloed aangetroffen. Een nader sporenonderzoek werd verricht. Tevens worden alle benadeelden verzocht om aangifte te doen. Dit kan in persoon op het politiebureau, via internet of via telefoonnummer 0900-8844.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA AANRIJDING

ROTTERDAM-WEST - Twee manne van 30 en 23 jaar, respectievelijk zonder vaste woon- of verblijfplaats en afkomstig uit Rotterdam en een 23-jarige Rotterdamse, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden.
Het drietal was betrokken bij een aanrijding op de Nieuwe Binnenweg waarbij de auto van een 23-jarige Rotterdamse beschadigd raakte. De veroorzaker reed daarna weg. Zij noteerde het kenteken en gaf het door aan de politiemeldkamer. Surveillerend politiepersoneel zag de auto rijden op de 's-Gravendijkwal. Aan de hand van het opgegeven signalement bleek dat de inzittenden van plaats waren veranderd en er niet direct kon worden vastgesteld wie de bestuurder was op het moment van de aanrijding. Hierop zijn alle drie de inzittenden aangehouden en insloten.


* ASO-CONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Op de Laan op Zuid en de Marathonweg is zaterdagmiddag en -avond door politiepersoneel een brom- en snorfietscontrole gehouden.
In totaal werd aan twee bestuurders een ASO-brief uitgereikt en werd één rijbewijs ingevorderd omdat de constructiesnelheid hoger was dan 110 km/uur. Tevens werden 31 bekeuringen uitgereikt voor onder meer het rijden met een te hoge constructiesnelheid, gladde band, het niet dragen van de helm en het rijden zonder rijbewijs.


* VIER AUTO'S VERNIELD
IJSSELMONDE - Politiepersoneel stelt een nader onderzoek in naar de vernieling van vier auto's die geparkeerd stonden aan de Schoordijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn deze auto's vernield. Van de auto's zijn diverse ruiten ingegooid. Ook werd van verschillende stuurkoloms de bedrading doorgeknipt. De benadeelden wordt opgeroepen om aangifte te doen.


* MAN OPGELICHT DOOR GLAZENWASSER
ROTTERDAM-ZUID - Een 27-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc door een zogenaamde glazenwasser. Rond zes uur werd er bij het slachtoffer aangebeld door een man die zich voordeed als glazenwasser. Hij vertelde dat hij enige tijd geleden de ramen had gelapt, toen er niemand thuis was, en nu geld kwam halen. Het slachtoffer vond dit aannemelijk klinken, omdat hij vaak niet thuis is, en gaf de man 50 euro. Dit zou de man wisselen, echter hij sprong in zijn auto en reed weg. De politie waarschuwt hierbij voor dit soort babbeltrucs. Laat niemand binnen en vraag altijd naar legitimatie.

Uitgave zaterdag 22 september

* ALCOHOLACTIE GERICHT OP JONGEREN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd speciaal gericht op jongeren. De actie was er op gericht om het alcohol ge- en misbruik door jongeren, waaronder het indrinken en openlijk drankgebruik, tegen te gaan. Vrijdagavond van negen uur tot zaterdagmorgen zes uur hielden agenten op het Centraal Station een alcoholcontrole die op de minderjarige jeugd was gericht. De actie werd gezamenlijk gehouden met de Spoorwegpolitie, medewerkers van de Boumanstichting, NS, de Horeca, Stadstoezicht (waaronder de Marokkaanse Vaders), RET en enkele beveiligingsbedrijven. In totaal werden 34 jongeren bekeurd voor openlijk gebruik van alcohol, het geopend meevoeren van alcohol of openbare dronkenschap.
Van de 34 verdachten waren er 10 jonger dan 18 jaar. Twee van hen waren zodanig onder invloed dat de ouders direct in kennis zijn gesteld. Aan deze ouders is nazorg aangeboden door de Boumanstichting. Aan de ouders van alle minderjarigen is een brief verstuurd.
De betrapte jongeren werden in een speciale bus van de RET geplaatst waar ze werden opgevangen en waar gesprekken met hen plaatsvonden. In de nabije toekomst zullen dergelijke acties vaker plaatsvinden.


* GROTE BRAND IN WONING
VLAARDINGEN- In een woning aan de Hoogstraat woedde vrijdagmiddag een grote brand. Rond kwart over vier ontstond de brand in een woning gelegen boven een aantal winkelpanden. De brand ontstond op de tweede verdieping en sloeg over naar de bovenste. Door diverse tankautospuiten van de brandweer werd de brand bestreden. Door politiepersoneel werd de afzetting verzorgd. Door de felle brand stortte een gedeelte van het dak in. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De belendende panden liepen rook- en waterschade op. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID / RIDDERKERK - Politiepersoneel hield, om de verkeersveiligheid te vergroten, vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse locaties een alcoholcontrole. In totaal legden 2327 automobilisten een blaastest af. Van hen bleken 28 bestuurders teveel alcohol genuttigd te hebben. Van twee is direct het rijbewijs ingevorderd. Onder hen waren 4 beginnend bestuurders. Het hoogst gemeten alcoholpromillage bedroeg 1.75 %.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

ROTTERDAM-NOORD - Twee Rotterdammers in de leeftijd van 20 en 22 jaar oud zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond vijf uur op het Stroveer aangehouden. Het tweetal was kort ervoor betrokken bij een steekpartij op
de Pompenburg waarbij een 24-jarige Rotterdammer in zijn hand en hals gestoken werd. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis en kon na behandeling huiswaarts. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 18-jarige Rotterdamse is vrijdagavond rond acht uur aangehouden nadat ze een 26-jarige buurvrouw met een mes had gestoken. Gealarmeerd politiepersoneel trof de gewonde vrouw met een steekwond in haar zij en bovenbeen aan op de Alex de Haasstraat. Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus MC. De steekpartij zou het gevolg zijn van een onenigheid van de verdachte met de buurvrouw. De recherche stelt een ander onderzoek in naar de juiste toedracht.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA BEROVING BEJAARDE VROUW

VLAARDINGEN - Een 16-jarige jongen is vrijdagmiddag om kwart voor vijf, aangehouden nadat hij een 90-jarige vrouw van haar tasje had beroofd.
Het slachtoffer zat, samen met een medebewoonster op een bankje voor het zorgcentrum Meerpaal, aan de Willem de Zwijgerlaan. Het tweetal werd vervolgens aangesproken door de verdachte die om geld vroeg. Toen het slachtoffer aangaf dit niet te hebben trok de jongen het tasje van de schoot van het slachtoffer. Hierbij kwam zij ten val en raakte gewond aan beide handen. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Vlietland Ziekenhuis, waar zij aan haar hand is gehecht.
Een 45-jarige kok van het zorgcentrum zag de diefstal gebeuren en zette de achtervolging in. De verdachte sprong vervolgens in een singel en werd aan de andere kant, in een tuin aan de Jan de Oudestraat door gealarmeerd politiepersoneel aangehouden.


* JONGENS AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ; NEPVUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

SCHIEDAM - Twee inwoners uit Schiedam van 20 en 24 jaar oud zijn vrijdagavond rond half negen aangehouden op de Iepenlaan. Het tweetal had kort ervoor op de hoek met de Hargasingel onenigheid met een 16-jarige stadsgenoot. De 16-jarige jongen bedreigde het tweetal met een gasaansteker in de vorm van een imitatievuurwapen waarna de twee verdachten de jongen diverse keren tegen zijn hoofd sloegen. Hierbij raakte het slachtoffer gewond. Hij werd overgebracht naar het Schieland Ziekenhuis. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.