Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 september 2007

Nuon Energiewinkel geopend in Amsterdam

Graffiti-artiesten 'stylen' designradiatoren Nuon

Afgelopen zaterdag is in Amsterdam de achtste Nuon Energiewinkel geopend met een bijzonder graffiti-evenement. Graffiti-artiesten Tasso en Case 'stylden' enkele designradiatoren die in de winkel te zien zijn. Ook werd een tien meter lang doek bij de nieuwe winkel van een kunstwerk voorzien door Jannes van Loon samen met Graffiti Art Projects. De Amsterdamse Nuon Energiewinkel ligt aan de Spaklerweg 20, naast het Nuon-hoofdkantoor.

De bewerkte radiatoren en delen uit de wand worden de komende weken geveild via eBay. De opbrengst hiervan gaat naar FRES, een stichting die gezinnen op het platteland in Afrika voorziet van schone stroom uit zonne-energie. Nuon ondersteunt FRES in deze doelstelling.

Met de Energiewinkel in Amsterdam wil Nuon haar klanten uit de noordelijke randstad persoonlijk van dienst zijn. In de Nuon Energiewinkel vinden consumenten alles over energie en verwarming onder één dak. Je kunt in de winkel terecht voor deskundig en onafhankelijk advies over HR-ketels en radiatoren (inclusief installatie), elektronische huisbeveiliging en gas-, stroom- en servicecontracten. Ook is de Nuon Energiewinkel het juiste adres voor energiebesparende producten en advies over energiebesparing. En omdat klanten steeds vaker vragen naar designradiatoren in specifieke kleuren, bieden de winkels ruime keuze aan designradiatoren in verschillende vormen en dessins.

Nuon heeft Energiewinkels in Nijmegen, Baarn, Alkmaar, Beek (Limburg), Groningen, Leiderdorp, Enschede en Amsterdam. De precieze adressen en openingstijden zijn te vinden op www.nuon.nl onder 'Energiewinkel'.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet over 2006 bedraagt EUR 5,6 miljard. Het aantal medewerkers aan het eind van 2006 bedraagt 9.768 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslân.



Nuon