TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 24-09-2007

Televisie

STERREN.NL

RONNIE VAN BEMMEL WINT

'DE WEG NAAR THIALF'

De talentenjacht DE WEG NAAR THIALF van de TROS
heeft een winnaar. Na een lange spannende strijd bleek de 42-jarige Ronnie van Bemmel uit Nieuwegein in de finale de populairste zanger.

Van Bemmel's single 'Dichtbij' werd de laatste weken meer gedownload dan die van de andere overgebleven finalist, de achttienjarige Linsey uit Breda. Van Bemmel verdient met zijn overwinning een platencontract en een optreden tijdens het 'TROS Muziekfeest op het IJs' begin oktober in het Heerenveense Thialf.

DE WEG NAAR THIALF is een initiatief van STERREN.NL en wordt voor de derde keer georganiseerd. STERREN.NL richt zich op het Nederlandse lied. Van de ruim duizend aanmeldingen bereikten uiteindelijk vier deelnemers de finale. Van deze finalisten vielen Mirella uit Oss en Kevin Smit uit Hoogeveen in een eerder stadium al af.

Alle nummers van de finalisten werden geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. De producer en muzikant nam van het winnende nummer 'Dichtbij' ook de tekst en muziek voor zijn rekening. Van Hoevelaak is onder andere bekend van zijn samenwerking met artiesten als Jan Smit, Dennie Christian en Nick & Simon.