Politie Rotterdam Rijnmond


* BESTUURDER AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die schade had gereden aan twee auto's. Maandagochtend rond kwart voor vier zagen surveillerende agenten op de Strevelsweg een autobestuurder rijden, zonder de juiste verlichting. Bij het zien van de politiemensen reed de man met hoge snelheid door. Op de Mijnsherenlaan wilde de bestuurder aan het einde rechtsaf richting de Dordtselaan. Hij verloor de macht over het stuur en vloog uit de bocht en ramde hierbij twee stilstaande auto's. Hierop hielden de politiemedewerkers de 18-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en had alcohol gedronken. De man is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben zondagmorgen vroeg een alcoholcontrole gehouden op de Pleinweg. In totaal hebben zevenhonderdvijftien verkeersdeelnemers een blaastest afgelegd. Vijftien van hem bleken teveel alcohol te hebben gebruikt en kregen een proces-verbaal. Van vijf van de vijftien is het rijbewijs ingevorderd.


* ONTVOERING BLIJKT NEP
BARENDRECHT - De politie heeft een man bevrijd die ontvoerd was. Achteraf bleek de ontvoering een grap te zijn. Zondagmiddag rond half drie belde een getuige de politie met het verhaal dat er zojuist iemand ontvoerd werd op de Lorentzweg in Barendrecht. Een jongen zou zijn beetgepakt door twee jongens en getaped op de achterbank zijn neergezet. Op basis van de melding werden diverse eenheden ingezet, ondermeer een onopvallend politievoertuig dat achter de auto aanreed. De auto nam op de A16 de afslag bij de Hoofdweg in Rotterdam-Oost. Op de Terbregseweg werd de auto rond drie uur omsingeld door de politiemensen en klemgereden. Daar bleek uiteindelijk dat de drie collega's van elkaar waren en dat de ontvoering een 'grap' was. Politiepersoneel bracht het 18-jarige Rotterdamse 'slachtoffer' en de twee 19-jarige Rotterdamse 'ontvoerders' over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Ze zullen ondermeer een strafrechtelijke bekeuring krijgen van enkelen honderden euro's. De ouders werden op de hoogte gebracht.


* VERKEERSONGEVAL, BESTUURDER ONDER INVLOED

ROTTERDAM - Op de kruising Dorpsweg - Gruttostraat vond zondagavond een aanrijding plaats waarbij twee auto's flink werden beschadigd. Omstreeks kwart voor twaalf stond een personenauto te wachten voor het rode verkeerslicht op de Dorpsweg. Een andere auto, bestuurd door een 23-jarige Vlaardinger klapte er achterop. Beide wagens liepen flinke schade op. De automobilist uit Vlaardingen had teveel alcohol gebruikt, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten van district zuid hebben zondagmiddag rond half drie een 19- en een 20-jarige jongen aangehouden. De jongens vernielden volgens getuigen lantaarnpalen in het Zuiderpark. Hierop hebben de agenten de jongens aangesproken. Zij gaven toe dat zij inderdaad de palen vernield hadden. De Rotterdammers zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden waren al bekend bij de politie. Daarom wordt de zaak voorgelegd aan de officier van justitie

incident waarbij een man werd gestoken met een mes. Zondagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie melding van een Rotterdammer gewond te zijn aan zijn pols. Dit was gebeurd na een
* WHEELIE KOMT MOTORRIJDER DUUR TE STAAN
ROTTERDAM - Politieagenten hebben zondagavond een motorrijder staande gehouden. De man viel op doordat hij met hoge snelheid over de Westblaak reed. Hier maakte hij vervolgens een zogenaamde 'wheelie', het rijden op één wiel. Nadat hij rond tien uur staande gehouden werd, bleek dat de bestuurder ook nog een openstaande bekeuring van 883 euro en 15 cent had. De 29-jarige inwoner van Spijkenisse is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* 17-JARIGE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Surveillerende agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een jonge automobilist aangehouden. Ter hoogte van een tankstation aan de Nijverheidsweg viel de bestuurder op doordat hij een aantal keer bijna de stoep op reed. Verder reed hij erg voorzichtig. Nadat de agenten de auto op de Daghammarsjoldlaan staande hielden, gaf de jongen aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Al snel werd duidelijk waarom: de inwoner van Hellevoetsluis was slechts 17 jaar oud. Hij had in een opwelling besloten om met twee vrienden een ritje te maken in de auto van zijn broer. De agenten gaven de jongen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Daarna werden jongen en auto thuis afgezet.


* ALERTE BURGERS WIJZEN DRONKEN AUTOMOBILIST AAN

SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben zondagavond met behulp van oplettende burgers een dronken automobilist aangehouden. De 42-jarige inwoner van Spijkenisse veroorzaakte een aanrijding. Hierop waarschuwden getuigen de politie. Zij gaven ook aan dat de man zijn auto parkeerde op de L v Merkenstraat. Hier aangekomen bleek de bestuurder aan deze straat te wonen. Hij gaf toe dat hij de aanrijding veroorzaakt had. Hierop heeft hij een blaastest gedaan. Uit de blaastest kwam een alcoholpromillage van 1,8 waar 0,5 toegestaan is. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier heeft hij een rijontzegging gekregen. Daarnaast krijgt hij boetes voor het rijden onder invloed en voor verlaten plaats ongeval. De officier van justitie bepaalt de hoogte van deze boetes.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
VIERPOLDERS - Politieagenten hebben zondagavond een man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn vrouw. De politie kreeg de melding dat de mishandelde vrouw naar een vriendin gevlucht was. Hier aangekomen vertelde de vrouw dat haar man tijdens een ruzie woedend geworden was. Hierbij zou hij haar onder andere met materialen op haar hoofd geslagen en aan haar haren getrokken hebben. Omdat de vrouw daadwerkelijk verwondingen had die bij een dergelijke mishandeling passen, heeft de politie haar man, een 32-jarige inwoner van Vierpolders, aangehouden aan de Vroonstraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.


* SCOOTERRIJDER AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die op een scooter reed zonder kentekenplaat. Zondagmiddag rond half vier stond een agent op de Jagerslaan. Hij zag een scooter rijden zonder kentekenplaat. Toen hij de bestuurder wilde controleren, liet deze de scooter achter en rende deze weg. In de omgeving van de Schoepstraat hield de agent de man aan. Aangezien de 20-jarige Rotterdammer weerstand bood, heeft de politieman pepperspray gebruikt. De bestuurder, die ook nog een valse naam had opgegeven, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* BEKEURING NA VERVUILING
ROTTERDAM NOORD - Politieagenten hebben zondagochtend een man bekeurd. De automobilist gooide rond acht uur verschillende papiertjes uit zijn auto op de grond in het Vroesenpark. Vervuiling van de buurt is een grote ergernis voor omwonenden. De 19-jarige Fransman heeft een bekeuring van 75 euro gekregen.


* RIJBEWIJS INGENOMEN NA TE HARD RIJDEN
ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben zondagavond rond half tien een man aangehouden. De automobilist viel op doordat hij met hoge snelheid over de A16 vanuit Hendrik Ido Ambacht reed. Na correctie bleek dat hij 166 km/h reed waar 100 km/h toegestaan is. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. het rijbewijs van de 44-jarige Rotterdammer is ingenomen. Over de hoogte van zijn boete bepaalt de officier van justitie.


* AANHOUDING NA RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM OOST - Politieagenten van district oost hebben zondagavond een man aangehouden die teveel gedronken had. De scooterbestuurder liep tijdens een bromfietscontrole op het Oostplein tegen de lamp. Na een blaastest bleek de man 1,7 ugl te blazen waar 0,5 toegestaan is. Hierop is de 33-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een rijontzegging van acht uur kreeg. De officier van justitie bepaalt de hoogte van zijn bekeuring.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT GESTOLEN SCOOTER

VLAARDINGEN - De politie heeft een jongen aangehouden omdat hij een gestolen scooter in zijn bezit had. Zondagavond rond kwart over acht controleerden agenten op de Petuniastraat een jongen die een scooter bij zich had. Toen de politiemensen vroegen hoe hij aan de scooter kwam, volgde er een ongeloofwaardig verhaal. Ze hielden hierop de verdachte aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Daar bleek dat op dezelfde dag rond half één aangifte was gedaan van de gestolen scooter. Politiepersoneel bracht de moeder van de 17-jarige Vlaardinger op de hoogte.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
HOEK VAN HOLLAND - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben maandagnacht een fietsendief aangehouden. Rond één uur meldden bewoners van de Cordesstraat dat een man probeerde fietsen uit de tuin te stelen. Bewoners hadden dit door en stuurden hem weg. Daarop probeerde de 30-jarige Hagenees nog een aantal fietsen te stelen. Toen dit onder toeziend oog van de omwonenden niet lukte liep hij weg zonder fiets. De melders gaven aan in welke richting de man gelopen was. Na kort onderzoek vonden de agenten hem. Hij is aangehouden voor poging diefstal, overgebracht voor poging diefstal en ingesloten.