Acties in ouderenzorg en thuiszorg nu vrijwel onvermijdelijk

24/09/2007 12:14
CNV



CNV Publieke Zaak heeft vandaag (24 september) een ultimatum gestuurd naar de werkgeversorganisaties in de ouderen- en thuiszorg (360.000 werknemers). Als de werkgevers (Actiz en BTN) niet voor 5 oktober ingaan op de eisen van de bond, dan volgen er collectieve acties.

Het cao-overleg voor de branche verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg liep kort voor de zomer vast na negen moeizame onderhandelingsrondes. Geschilpunten waren onder andere de salarisverhoging en de verslechteringen op de arbeidsvoorwaarden van de werknemers. De leden van CNV Publieke Zaak toonden zich tijdens de raadplegingen bereid om in actie te komen. Op 17 september heeft CNV Publieke Zaak de werkgeversorganisaties een kans geboden om het overleg vlot te trekken. De bond is samen met de werkgevers bereid een agenda voor de toekomst op te stellen. CNV Publieke Zaak houdt verder vast aan een looneis van 3 procent voor 2007 en wil niet langer onderhandelen over de samenvoeging van de cao's voor de verpleeg-? en thuiszorg.

Ultimatum
Bestuurder Leon Vincken: "Helaas hebben de werkgevers niets van zich laten horen. Dit betekent dat we nu een ultimatum aan ze hebben gestuurd. Als er voor 5 oktober om 12.00 uur geen cao-akkoord is bereikt, gaan we onze leden oproepen acties te gaan voeren." Links: http://www.cnv.nl