Gemeente Zevenaar


Week 39: 24 sept. tot 1 okt. 2007

DE GEMEENTE ZEVENAAR ONDERGAAT EEN METAMORFOSE!

De gemeente Zevenaar heeft een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen die beter aansluit bij de eisen van deze tijd. U zult de komende periode alle uitingen van de gemeente, zoals deze pagina's in de Zevenaar Post, brieven en nieuwsbrieven, in deze nieuwe huisstijl vinden. De invoering van de huisstijl gebeurt gefaseerd. De bedrijfsautos van de gemeente rijden bijvoorbeeld nog een tijd met het gemeentewapen rond.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

RAADSVERGADERING

Agenda voor de openbare vergadering van de raad van de gemeente Zevenaar op dinsdag 25 september 2007, aanvang 19.30 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis


1. Beantwoorden schriftelijke vragen


2. Mededelingen college


3. Lijst ingekomen stukken

Onderwerpen


4. Notulen van de raadsvergadering van 27 juni 2007


5. Integriteitsbeleid


6. Fusie programmaraden UPC


7. Goedkeuren begroting 2007 van de Stichting Primair Openbaar Onderwijs De Liemers


8. Vaststellen bestemmingsplan Middag Oost en Zwanenwaay

Hamerstukken


9.Jaarverslag 2006 Presikhaaf Bedrijven


10.(Her)benoeming 2 leden nieuwe Stichting Programmaraad Oost-Gelderland


11.Vaststellen Algemene Subsidieverordening Zevenaar


12.Privatisering sportaccommodaties


13.Beschikbaar stellen gereserveerde middelen ad 85.000,00 t.b.v. de verhuizing Volksuniversiteit Zevenaar naar de Vincent van Goghstraat


14.Scholenfusie basisschool Angerlo


15.Ter inzage leggen ontwerpbesluiten tot onteigening voor het gebied Middag Oost


16.Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van vervanging van de verkeersregelautomaat Ringbaan Noord / Platanenlaan / Lentemorgen


17.Instemmen met jaarrekening 2005 en 2006 en ontwerpbegroting 2007 van het Bedrijfschap Arnhem Liemers


18.Vaststellen bestemmingsplan "Betuweroute Gemeente Zevenaar, eerste correctieve herziening"


19.Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van:

de sloop van het schoolgebouw aan de Willem Kloosstraat;

de sloop van het voormalige douanegebouw aan het Stationsplein en

inrichten van het vrijkomende terrein als een tijdelijke P&R-voorziening


20.Vaststellen richtlijnen Milieueffectrapport (MER) Gasunie Noord-Zuid project Leiding Angerlo-Beuningen


21.Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van reconstructie Dorpstraat (Beekseweg-Emmerichseweg)


22.Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de sloop van het gebouw Oranjelaan 10

CLUB EXTRA

Heeft uw kind moeite met bewegen of last van overgewicht? Bij Club Extra helpen wij uw kind, door middel van intensieve begeleiding, het plezier van bewegen te ervaren en ondersteunen wij uw kind bij het maken van een juiste sportkeuze.

De lessen worden gedurende het hele schooljaar gegeven door de sportconsulent van de BOS-Impuls gemeente Zevenaar (de schoolvakanties uitgezonderd). Uw kind kan het hele jaar instromen zonder dat daar verdere verplichtingen aan vastzitten. Neemt u contact op met Susanne van Rooijen via onderstaande gegevens voor inschrijving of informatie.

De lessen; van 13.00 tot 14.00 uur voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, en van 14.00 tot 15.00 uur voor kinderen van 11 tot en met 14 jaar. Locatie: speciaal onderwijs de Schilderspoort in de nieuwe gymzaal aan Mercurion 36, 6903 PZ Zevenaar

Wat is Club Extra

Kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar kunnen te maken krijgen met motorische achterstand en/of overgewicht wat kan leiden tot minder plezier in bewegen. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereniging of bij het buiten spelen. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen met hun leeftijdgenootjes.

Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op deze groep kinderen en zo dreigen zij tussen wal en schip te vallen. Bij Club Extra krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt zeer klein is (maximaal 12 kinderen).

Dat kinderen weer plezier gaan beleven aan bewegen in een groep met andere kinderen staat centraal binnen Club Extra. Als zij hun achterstand ten opzichte van leeftijdgenoten hebben ingelopen, stimuleren wij hen zich aan te sluiten bij een gewone sportvereniging. Samen met het kind wordt gekeken bij welke vereniging hij of zij zich thuis voelt.

Club Extra maakt onderdeel uit van het project BOS-Impuls van de gemeente Zevenaar. Hierbij worden de basisscholen, ouders, welzijnsinstellingen en sportverenigingen zoveel mogelijk betrokken.

De volgende verenigingen en instellingen zijn actief bij het project Club Extra: Gymnastiek vereniging Thor Zwaluwen, Stichting MEE Oost-Gelderland, Atletiek Vereniging de Liemers, Speciaal onderwijs de Schilderspoort, Cordia Sportsworld, en de Gelderse Sport Federatie.

Wilt u meer informatie of heeft uw vereniging of instelling interesse om samen te werken aan de werving van kinderen of om de doorstroom naar de vereniging te bevorderen, neem dan contact op met Susanne van Rooijen. U kunt haar bereiken op 0316-59 51 11 (maandag, dinsdag en woensdag) of stuur een mail naar gemeente@zevenaar.nl of kijk op www.zevenaar.nl / Wonen en leven in Zevenaar / leven / Sport: BOS-Impuls.

PARKEERVERBOD ZUIDERLAAN

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten een parkeerverbod in te stellen aan de noordzijde van de Zuiderlaan vanaf het perceel Zuiderlaan 12 tot aan de aansluiting met het fietspad. Mede op verzoek van de politie heeft het college tot deze maatregel besloten om de toegankelijkheid van de Panovenweg voor grotere voertuigen (w.o. voertuigen van hulpdiensten) te kunnen garanderen. Door geparkeerde voertuigen op de Zuiderlaan kunnen deze voertuigen in de huidige situatie de bocht Zuiderlaan/Panovenweg niet of nauwelijks nemen.

De maatregel zal worden vormgegeven door een gele onderbroken streep. Voor deze maatregel is een verkeersbesluit ex artikel 15 Wegenverkeerswet vereist. Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kan daartegen binnen 6 weken na de datum van bekendmaking bezwaar maken bij burgemeester en wethouders.

OMLEIDING FIETSVERKEER RINGBAAN ZUID TUSSEN MOLENSTRAAT EN KERKSTRAAT

Van vrijdag 28 september tot en met zondag 30 september wordt de rioolpersleiding bij spoorovergang Molenstraat verlengd en opnieuw aangesloten. Door deze werkzaamheden is het fietspad langs de Ringbaan Zuid tussen de Molenstraat en de Kerkstraat niet beschikbaar. Een omleidingroute wordt aangegeven met borden. Het fietsverkeer zal vanaf de kruising Molenstraat en vanaf de kruising Kerkstraat worden omgeleid via de Molenstraat en de Stationsstraat.

STREEKCOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De Streekcommissie Achterhoek en Liemers houdt een openbare vergadering op:

5 oktober 2007 van 9.30 tot 12.30 uur in de raadzaal van de gemeente Berkelland, Marktstraat 1 te Borculo, telefoon 0545 250 250 of 06 50 27 31 66.

Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:
* Bestuurlijk overleg met gedeputeerde H. Keereweer
* Grond en grondmobiliteit

* Stand van zaken Provinciaal Meerjaren Programma 2007-2013
* Stichting Plattelandshuis Achterhoek en Liemers: rol en functie

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 24 september 2007 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

INFORMATIEAVOND KULTURHUS BABBERICH

Op 2 oktober 2007, vanaf 20.00 uur, in , is er een informatieavond voor inwoners van Babberich over de stand van zaken bij de ontwikkeling van het Kulturhus Babberich.

De direct belanghebbenden, betrokken organisaties en verenigingen zullen afzonderlijk benaderd worden.

PARDONREGELING

Op 15 juni 2007 is de "Regeling afwikkeling nalatenschap oude vreemdelingenwet" in werking getreden. Via deze regeling kunnen vluchtelingen die vóór 1 april 2001 een asielverzoek hebben ingediend mogelijk in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De regeling is vooral bekend als "het generaal pardon" of "pardonregeling". Om hiervoor in aanmerking te komen moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Vluchtelingen zullen zoveel mogelijk schriftelijk worden benaderd door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Echter niet iedereen, die in het verleden een asielverzoek heeft ingediend, is bekend bij deze dienst. Voor deze laatste groep vluchtelingen bestaat de mogelijkheid zich door middel van een verklaring van de burgemeester te melden bij de IND.

Om in het bezit te komen van zon verklaring, kunt u tot en met vrijdag 28 september 2007 contact opnemen met Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar of met het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Zevenaar. Samen met de vluchteling zal dan worden bekeken of men in aanmerking komt voor een verklaring van de burgemeester.

Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar is hiervoor van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren bereikbaar onder telefoonnummer 0316-525122. U dient dan te vragen naar de heer Mennings.

Het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente is dagelijks tussen 8.00 en 12.30 uur en woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur bereikbaar onder telefoonnummer 0316-595111.