Ingezonden persbericht


Persbericht

Belangrijke bedrijfsgegevens lopen het risico op de tape-vuilnisbelt te belanden

~ Kroll Ontrack waarschuwt organisaties voor onbereikbare informatie op kapotte en verouderde gegevensdragers ~

24 september, 2007 - Bedrijven die gegevens opslaan op verouderde tapes kunnen tot de ontdekking komen dat belangrijke informatie voor altijd verloren is, melden experts van Kroll Ontrack.

De toonaangevende aanbieder van data recovery roept bedrijven op zich ervan te vergewissen dat de informatie die ze nodig hebben, overgezet is op moderne mediadragers. Dit is noodzakelijk om aan wettelijke richtlijnen te voldoen en om gegevens terug te kunnen halen bij eventueel gegevensverlies.

"Verzoeken om gearchiveerde informatie kunnen uiteenlopen van interne documenten tot een enkele e-mail of zelfs een gehele bedrijfsback-up. Het is belangrijk precies te weten waar deze informatie zich bevindt en hoe het bereikt kan worden", zegt Rob Douben, Country Manager Benelux. "Gegevens worden steeds vaker elektronisch opgeslagen en we hebben de laatste 20 jaar een zeer sterke toename gezien in het aantal recovery-aanvragen. Bedrijven moeten zich ervan verzekeren dat hun opslagplaatsen in orde zijn en back-ups correct uitgevoerd worden."

Sommige organisaties hebben elektronische gegevens die al decennia lang bewaard worden. De kans dat deze in de loop der tijd beschadigd zijn of niet meer teruggehaald kunnen worden, is redelijk groot. Het terughalen van beschadigde of onbereikbare gegevens kan kostbaar zijn en vergt speciale apparatuur. Door een up-to-date archief aan te leggen en gegevens op te slaan op moderne gegevensdragers kan het terughalen van gegevens snel en pijnloos gebeuren.

"Het is belangrijk voor een bedrijf om zowel naar het verleden als naar de toekomst te kijken. Door het bijhouden van archieven en eenvoudig toegang te creëren tot informatie op moderne gegevensdragers zullen de opslagkosten dalen, handelt de onderneming (meer) in overeenstemming met wettelijke regelgeving en zal belangrijke informatie sneller voor handen zijn", voegt Douben toe.

Kijk voor meer informatie over Kroll Ontrack op: http://www.ontrackdatarecovery.nl

(304 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kroll Ontrack en Ontrack Data Recovery
Kroll Ontrack (http://www.kroll.com) is een wereldwijd leider in risk consulting. Het biedt een breed scala aan diensten op het gebied van onderzoek, intelligence, finance, beveiliging en technologie waarmee klanten risico's kunnen terugbrengen, problemen oplossen en kansen kunnen benutten. Het hoofdkantoor bevindt zich in New York. Met kantoren in meer dan 65 steden in ruim 25 landen heeft Kroll Ontrack een multidisciplinair team van meer dan 3.900 medewerkers. Zijn klantenkring bestaat onder andere uit advocatenkantoren, financiële instellingen, corporaties, non-profit instellingen en overheidsinstanties.

Kroll Ontrack is de grootste en meest ervaren wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen dankzij zijn honderden eigen tools en technieken. Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com