KNHS


Julie de Deken wint laatste kwalificatie Pikeur Trophy 24 september 2007
pikeurtrophyjuliededeken

Met haar fraaie vos Fazzino bleek Julie de Deken zondag 23 september niet te kloppen tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd van de Pikeur Trophy. Het Belgische talent realiseerde een score van 69,167% en gaf daarmee de andere combinaties het nakijken.

Bij zonnig nazomerweer was Sportstal Wittenberg in het Belgische Herentals het decor van de laatste selectiewedstrijd voor de finale van de Pikeur Trophy. Winnares Julie de Deken werd op de voet gevolgd door Larissa Pauluis-Chantrie, die met Scorpio vd. Zuuthoeve met een score van 68,750% de tweede prijs greep. Derde werd Yoni de Souter met haar Pentagon. Zij haalde een score van 65,333 %. Op het scoreformulier van De Deken prijkte een heel aantal zevens en achten. Met name de uitgestrekte gangen werden uitstekend beoordeeld. De Belgische zelf is dik tevreden met het resultaat. "Tijdens de proef had ik al een heel goed gevoel, vertelt ze blij. "Alles lukte goed en ik heb een van de beste proeven gereden. Ik ben blij me te hebben gekwalificeerd voor de finale in Mechelen. Het zijn ook altijd mooie prijzen.

De Pikeur Trophy heeft als doel jonge dressuurcombinaties voor te bereiden op de overstap naar de zware toer. De Pikeur Trophy bestaat uit vier kwalificatiewedstrijden en een finale. De wedstrijden worden verreden in Nederland en België, waarbij de beste twee combinaties van iedere competitiewedstrijd zich plaatsen voor de finale op 27 december, die tijdens het Kerstconcours in Mechelen (Bel) wordt verreden. Winnaars van de kwalificatiewedstrijden ontvangen mooie kleding en prijzen. De Pikeur Trophy wordt mogelijk gemaakt door de firma Brokx Sport B.V.