BedrijfsautoRAI

ING Lease hoofdsponsor van The European Road Transport Innovation Award

(9/24/2007)
ING Lease heeft zich voor drie edities (2007, 2009, 2011) verbonden als hoofdsponsor aan The European Road Transport Innovation Award. Deze innovatieprijs wordt voor de vierde keer uitgereikt aan het meest innovatieve product op The European Road Transport Show (TERTS), ook bekend als de BedrijfsautoRAI.
The European Road Transport Innovation Award werd onder meer ingesteld om tijdens belangrijke internationale tentoonstellingen recht te doen aan de vele innovaties die in de sector van de toeleveringsindustrie en de speciale voertuigen geïntroduceerd en tentoongesteld worden. Deelname is voorbehouden aan fabrikanten en importeurs van trailers, carrosserieën, systemen, componenten en toebehoren. De productcategorieën waarin men kan deelnemen zijn Trailers & Opleggers, Carrosserieën, Componenten & Accessoires en Laad- & Lossystemen. Dit jaar hebben 25 bedrijven in totaal 27 producten ingediend voor de prestigieuze prijs. De internationale jury reikt de prijs uit aan de winnaar tijdens de feestelijke opening van TERTS op 25 oktober.

Duidelijke voorwaarden en gemak
ING Lease is als objectfinancier pur sang van oudsher actief in de markt van trucks en trailers. Trucks en trailers maken liefst eenderde deel van de totale leaseportefeuille uit. Hierdoor is in de loop der jaren unieke en diepgaande kennis van trekkend en getrokken materiaal opgebouwd. Het team van specialisten van ING Lease werkt nauw samen met het brancheteam Transport en Logistiek van ING Bank. Objectkennis wordt zo aangevuld met grondige kennis van de branche. Door deze aanpak kunnen âasset basedâ leases geboden worden waarbij ING Lease in staat is marktconforme restwaarden in te nemen. Dergelijke leases worden vaak verstrekt in het kader van leaselimieten die worden afgestemd op de jaarlijkse investeringsprogrammaâs van transporteurs, niet alleen in Nederland maar over heel Europa. Duidelijke voorwaarden en gemak staan hierbij voorop.

Geschikt platform
Nederland is een transport- en logistiekland en moet dus in de ontwikkelingen vooraan lopen door blijvend te vernieuwen. ING Lease onderschrijft dit belang. Ook binnen ING Lease wordt voortdurend gezocht naar innovaties die het de klant zo makkelijk mogelijk maken een lease af te sluiten. Zo is recent e-Lease gelanceerd, een webbased applicatie die zich kenmerkt door snelle doorlooptijden en eenvoudige processen. Sponsoring door ING Lease van de innovatieprijs past dan ook geheel in deze visie. âOm succesvol te blijven moet je marktkennis up-to-date blijven. TERTS is hiervoor het bij uitstek geschikte platform. Ik ben trots op onze samenwerking met hét internationale podium voor de Europese vrachtwagenindustrie en het goederentransport over de weg. En ik ben heel blij dat we via de innovatieprijs ons steentje bij kunnen dragen om innovatie in de transportsector te stimuleren en de meest innoverende bedrijven in het zonnetje te zettenâ, aldus Peter-Jan Bentein, directeur ING Lease Nederland.

Over ING Lease
ING Lease, onderdeel van ING Wholesale Banking, is een algemene leasemaatschappij, actief in 14 Europese landen. ING Lease is een topspeler in de Nederlandse leasemarkt. De groeistrategie van ING Lease Nederland resulteert momenteel in een fors stijgend marktaandeel. Het succes van het dienstverleningsconcept ligt in de combinatie van de branchekennis van de bank en de objectkennis van ING Lease.