Gemeente Enschede

Twentse delegatie naar Palo Alto (VS)

Dit weekend vertrekt een gezelschap van 32 deelnemers naar Palo Alto in Californië (VS) voor een unieke handelsmissie. Doel van de reis is om nieuwe zakelijke contacten te leggen, kennis te delen en om afspraken over samenwerking te maken.

Palo Alto, een stad van circa 60.000 inwoners gelegen aan de baai van San Francisco, is het centrum van Silicon Valley, het gebied waar veel innovatieve ICT-ondernemingen zijn gehuisvest. Palo Alto is zusterstad van de gemeente Enschede. De reis is gepland rondom een grote internationale conferentie genaamd High Tech Connections (www.hightechconnections.org ). Deze conferentie over innovatie die voor de derde keer wordt gehouden, vindt plaats op initiatief van het Nederlandse ministerie van economische zaken en de Amerikaanse ambassade in Nederland.

De delegatie die afreist naar Palo Alto bestaat naast gedeputeerde Abbenhues onder meer uit Twentse ondernemers uit het netwerk van de Technologie Kring Twente, bestuurders uit de Netwerkstad Twente, de Kamer van Koophandel Oost Nederland en vertegenwoordigers van de Universiteit Twente. Burgemeester den Oudsten is delegatieleider. De reis duurt van 22 tot 29 september.

Economische samenwerking
Voor de meereizende ondernemers is vooraf een programma samengesteld dat voorziet in ontmoetingen met Amerikaanse ondernemers en Nederlandse ondernemers in Silicon Valley. De gemeente Enschede hoopt in Palo Alto overeenstemming te bereiken met het stadsbestuur over een economisch partnerschap. De stad Palo Alto herbergt veel hoogwaardige innovatieve bedrijven en vormt de thuisbasis van een top-universiteit (Stanford University). De delegatie uit Twente wil interessante Joint Ventures opsporen en hoopt tijdens de reis inzicht te krijgen in de nieuwste en toekomstige groeisectoren. Voor bedrijven uit Palo Alto en omgeving kan verdere samenwerking met Twente / Overijssel een ingang bieden tot de Europese markten.

HTC
Deelname aan de High Tech Connections (HTC) conferentie is een voornaam onderdeel van het weekprogramma. HTC biedt een forum voor bedrijvencontacten en lezingen over nanotechnologie, ontwikkelingen in de medische sector en over innovatie in het algemeen.

Berichten uit Palo Alto
Elke doordeweekse dag is er een verslag vanuit Palo Alto op Radio Oost om 16.45 uur in het Programma `Afslag Oost' van presentator Hans van Wieren.

24 september 2007