Platform Biologica


WEEKVANDESMAAK.NL geblokkeerd door hoge bezoekersaantallen 24 september 2007

PERSBERICHT

De interesse voor de weekvandesmaak bij media en consumenten heeft ertoe geleid dat de site vanmorgen geblokkeerd is geraakt. Gisterenochtend vond de officiële opening van de Week van de Smaak plaats door Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, in de Kunsthal in Rotterdam tijdens het Grote Week van de Smaak Ontbijt. Vervolgens was de verkiezing van de Helden van de Smaak door presentator Wilfried de Jong. In totaal waren 9.000 geldige stemmen uitgebracht voor de publieksprijs van de Heldenverkiezing, gewonnen door kersenteler Theo Vernooy.

Deze week barst de Smaakweek pas echt los met activiteiten in 200 supermarkten, 550 bedrijfsrestaurants, 100 Natuurvoedingswinkels, 150 restaurants en talloze kleine markten. Ook bijna 1000 basisscholen doen mee. Voor de initiatiefnemers overweldigend, maar dus ook voor de website. We proberen dit ongemak zo snel mogelijk te verhelpen en gaan ervan uit dat de site vanmiddag weer te gebruiken is. Het persbericht over de Helden verkiezing kunt u nu ook vinden op de website van biologica.nl.

Einde persbericht

---

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Koninklijk Horeca Nederland, Lekker (Dé restaurantgids van Nederland) en delicious., té lekker om te laten liggen.

Meer informatie:

Voor informatie over de Week van de Smaak kunt u bellen met Jasper Vink van Biologica, 030 - 232 04 91 of met René de Bruin van Streekeigen Producten Nederland, telefoon 06-51 28 60 88.