KNWV

Nieuwsbericht Surfen

24-9-2007

Kevin Langeree vergroot kans op wereldtitel kitesurfen 2007

PARNAIBA - Kitesurfer Kevin Langeree heeft afgelopen weekeinde in het Braziliaanse Parnaiba zijn derde World Cup wedstrijd op rij gewonnen. Dankzij de zege houdt de Noordwijker zicht op de wereldtitel. Over anderhalve week valt in Chili de beslissing. "Eerst geniet ik nog even van deze overwinning."

De complete wereldtop bleek wederom niet in staat Kevin Langeree te stoppen. De regerend Nederlands kampioen kende een moeizame eerste ronde, maar vaarde daarna zonder moeite door naar de finale.

In de eerste finale trof Langeree wederom wereldkampioen Aaron Hadlow. De laatste vier ontmoetingen besloot de Nederlander in zijn voordeel. In Brazilië wezen de juryleden Langeree unaniem als winnaar aan. "De wedstrijd ging supergoed", reageerde Langeree vanuit Brazilië. "Ik kon veel spectaculaire ?tricks? laten zien en de sprongen goed landen."

In het kitesurfen volgt na de eerste ronde nog een herkansingsronde. Hierin wordt de winnaar nog eens extra getest. Maar wederom bleek Langeree geen problemen te hebben met zijn tegenstander. "Hadlow werd verrassend al voor de finale uitgeschakeld. Hierdoor kwam ik in de eindstrijd tegen mijn Naish teamgenoot Pastor. En wederom ging de heat super goed." Zonder problemen verzekerde Langeree zich daarmee van zijn derde World Cup zege op rij.

Door de overwinning strijden Kevin Langeree en regerend wereldkampioen Aaron Hadlow over anderhalve week in Chili voor de wereldtitel. De Engelsman staat er iets beter voor dan zijn Nederlandse concurrent. "Ik moet de wedstrijd winnen. Als Aaron dan lager dan de tweede plaats eindigt heb ik de wereldtitel te pakken", rekende Langeree. "Een raar idee eigenlijk. Ik ben in topvorm en weet dat ik de wedstrijd kan winnen. Toch heb ik ook wat hulp van buitenaf nodig. Eerst geniet ik nog even van deze overwinning."

Internetadres: www.kevinlangeree.com
E-mailadres:surfen@watersportverbond.nl