Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN 1 deelt punten met Rigtersbleek

maandag 24 september 2007 - Bron: PRC Victum/IGCN

In het verre Enschede stond voor Victum/IGCN 1 de derde wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Rigtersbleek 1. Na de overwinning op Zwart-Wit (D) en het nipte verlies tegen EKVA moesten de punten gepakt worden om de aansluiting te houden met de bovenste regionen in de eerste klasse. Het beloofde een pittige pot te worden, niet alleen omdat Rigtersbleek 1 uit de eerste 2 wedstrijden de volle winst had gepakt tegen ASKO en eveneens tegen Zwart-Wit (D), maar ook omdat de Houtense formatie niet op volle oorlogssterkte kon starten. In verband met blessures van Martijn Boers en Paul Lange waren er basisplaatsen ingeruimd voor Michael Hoefsloot en Maarten Wesseloo. De tegenpartij kan daarentegen dit seizoen beschikken over de Enschedese topschutter Peter Tiekink, vorig jaar nog spelende bij DOS-WK in de Korfballeague.

Trainer/Coach Piet Nieuwenhuizen had ervoor gekozen om de vakken niet aan te passen ondanks de gewijzigde basisopstelling. De grote vraag was hoe dit zou uitpakken. In de beginfase was het aftasten aan beide kanten. Tot aan 5-5 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. In die fase wist Rigtersbleek via een kleine tussensprint een voorsprong van 3 doelpunten te nemen, 8-5. In die periode speelde Victum/IGCN erg slordig en wist het aanvallend gezien niet genoeg rust te bewaren. Het verschil van 3 bleef tot aan de rust gehandhaafd, 9-6. Na de rust kwam Victum/IGCN als herboren uit de kleedkamer. De ploeg uit Enschede dacht de pot al in de knip te hebben, maar via goals van Jeffrey Riemers, Maarten Wesseloo, Corine vd Brink (2x), Hans de Gooijer en Peggy Braaf wist de ploeg uit Houten een 10-12 voorsprong te nemen. Er was meer rust in de ploeg, langere aanvallen werden goed afgerond en Rigtersbleek begon slordig en onrustig te spelen. Victum/IGCN wist echter net als vorige week tegen EKVA niet door te drukken. Ondanks nog een mooie doorloper van Maarten Wesseloo kon de ploeg niet voorkomen dat door een aantal cruciale fouten de thuisploeg weer in het zadel werd geholpen. Uiteindelijk eindigden de ploegen op een 13-13 eindstand.

Punt gewonnen? Punt verloren? Gezien de personele problemen en het beeld van de eerste helft is het zeker een gewonnen punt. De tactische vondst van Nieuwenhuizen om het jeugdige vak onder leiding van Peggy Braaf gewoon tegen het vak van Peter Tiekink op te laten stellen had dus goed uitgepakt. De tweede helft toonde aan dat de volle winst ook zeker tot de mogelijkheden had behoord. Een gemiste stip op 11-13 was zeker een cruciaal moment. Niettemin was achteraf blijdschap over het behaalde punt. Het punt betekent ook dat de aansluiting met de bovenste ploegen in de poule is behouden. De komende twee weken staan er 2 thuiswedstrijden op het programma, te beginnen met volgende week tegen Elburg 1 om 15.30 . Deze wedstrijden lijken in deze fase van de competitie al cruciaal om naar boven te kunnen blijven kijken. Hopelijk zijn dan ook de personele problemen weer opgelost en kunnen zowel 1 als 2 op volle oorlogssterkte aantreden. Daarbij kunnen beide ploegen de steun van het publiek ook goed gebruiken!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).