European Union



Brussel, 24 september 2007

Europese banendagen brengen duizenden werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact

Vandaag gaan de Europese banendagen 2007 van start, een Europees initiatief dat loopt tot 29 september. Tijdens meer dan 500 evenementen in meer dan 230 steden door heel Europa komen werkzoekenden en potentiële werkgevers met elkaar in contact. Doel van de banendagen is de bekendheid met de mogelijkheden voor mobiliteit in Europa te vergroten en werkgevers en werkzoekenden gelegenheid tot rechtstreekse aanwerving te bieden. De banendagen zijn een vervolg op de succesvolle Europese banenbeurs van vorig jaar, die 150 000 bezoekers trok.

"De banendagen zijn een concrete uitdrukking van de Europese groei- en werkgelegenheidsstrategie, die de beroepsmobiliteit in Europa moet stimuleren en de economische groei moet helpen versterken", aldus Vladimír Spidla, Europees commissaris voor werkgelegenheid, sociale zaken en gelijke kansen. "Zij helpen werkgevers vacatures vervullen en werkzoekenden een baan vinden. Dat mensen zich vrij in Europa kunnen bewegen om te werken is goed voor de individuele werkzoekende, het bedrijfsleven en iedereen in de EU."

De banendagen worden georganiseerd in samenwerking met EURES, de Europese dienst voor arbeidsvoorziening, en zijn netwerk van meer dan 750 consulenten op het gebied van arbeidsmobiliteit.

In meer dan 230 steden in Europa vinden evenementen plaats, waaronder banenbeurzen, seminars en workshops, allemaal bedoeld om de arbeidsmobiliteit in Europa te verbeteren. Deelnemers zijn onder meer lokale ondernemingen, openbare en particuliere diensten voor arbeidsvoorziening, vakbonden, universiteiten, leer- en opleidingscentra en kamers van koophandel.

De banendag in Brussel zal voor het eerst in het hoofdkantoor van de Europese Commissie - het Berlaymontgebouw - plaatsvinden, waar zestig werkgevers aanwezig zijn om nieuw personeel aan te werven. Het evenement zal worden geopend door commissaris Spidla en als speciale gast zal tennisster Justine Henin optreden.

De banendagen 2007 vinden plaats in het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van de EU en het Europees Jaar van gelijke kansen voor iedereen.
Zie