Provincie Zeeland

Persberichten

24-09-2007: Tijdelijke uurdienst Fast Ferry

Vanwege vervroegde onderhoudswerkzaamheden aan de Prins Willem Alexander wordt er de komende weken om het uur gevaren tussen Vlissingen en Breskens. Er wordt gestreefd om het schip aan het begin van de herfstvakantie weer in dienst te stellen.

De Prins Willem Alexander is evenals het zusterschip Prinses Maxima een dieselelektronisch voortgedreven schip. Dit systeem bestaat uit dieselmotoren, generatoren en elektrische voortstuwingsmotoren. De dokking zou eigenlijk pas in februari 2008 plaatsvinden. Maar vanwege de noodzakelijke inspectie van de elektrische voortstuwingsmotoren wordt deze dokking vervroegd. Om de motoren volledig te kunnen inspecteren moeten zij gedemonteerd worden. Dit is niet ter plaatse mogelijk en daarom moeten zij er in een droogdok uitgehaald worden.

Het periodieke dokonderhoud, zoals de inspectie van afdichtingen, wordt gecombineerd met het uit- en inbouwen en inspecteren van de voortstuwingsmotoren. Vorig jaar had het schip eerder te kampen met een kapotte voortstuwingsmotor. De inspectie is nodig omdat trillingen in de motoren zijn geconstateerd die mogelijk tot ernstige schade kunnen leiden.

24 september 2007, Fenna 't Jong, (0118) 631225, persberichtnummer 154