Antonov Automatic Transmission

24 september 2007

Antonov plc ("Antonov" of de "Onderneming")

Tweede Chinese programma voor Antonov

Het bestuur van Antonov plc maakt bekend dat overeenstemming is bereikt met Chongqing Loncin General Purpose Engine Co., Ltd (een dochteronderneming van Loncin Holdings Co. Ltd., "Loncin") over samenwerking aan een Pilot Project. Er zal onderzoek worden gedaan naar toekomstige mogelijkheden voor de ontwikkeling, productie en marketing van een kleine 6-speed automatische versnellingsbak. Loncin is een vooraanstaande Chinese producent van hoogwaardige motorfietsen, kleine motoren en een scala aan automotive componenten. Momenteel produceert Loncin 1,5 miljoen motorfietsen per jaar en ruim 3 miljoen motoren voor binnenlands gebruik en export. Zij levert componenten aan binnenlandse en grote Westerse automerken.

De partijen zullen gedurende deze pilot nauw samenwerken en elk 1,2 miljoen inbrengen

ter financiering van de eerste fase. Hierbij zullen prototype demonstratievoertuigen worden geproduceerd en marketingactiviteiten uitgevoerd worden. Tegelijkertijd zullen de partijen in 2008 de oprichting bespreken van een Joint Venture voor productiedoeleinden. Dit zal afhangen van het succes van het pilot project en van overeenstemming over wederzijds aanvaardbare commerciële voorwaarden.

Deze overeenkomst ondersteunt Antonov bij het verder ontwikkelen van de commerciële strategie gericht op rechtstreekse deelname in de toepassing van haar technologie. Dit zal Antonov in staat stellen haar intellectuele eigendom beter te beheersen, om zo risico's te verminderen en een beter rendement te realiseren in vergelijking met een bedrijfsmodel dat puur op licentieverstrekking is gebaseerd.

John Moore, CEO van Antonov:

"Ik ben zeer verheugd over deze overeenkomst met Loncin, omdat het onze technologie een tweede toegang biedt tot de belangrijke Chinese markt. Wij zien ernaar uit nauw samen te werken met Loncin aan de pilot en mogelijk ook in een meer formeel samenwerkingsverband. Ik zal aandeelhouders op korte termijn informeren over verdere ontwikkelingen."

Tu Jianhua, Chairman van Loncin:

"Meer en meer Chinese consumenten prefereren auto's met een automatische versnellingsbak. Op dit moment worden alle automatische versnellingsbakken die gebruikt worden in onze industrie geïmporteerd. Wij geloven dat onze ervaring in de productie van motoren gecombineerd met de unieke middelen van Antonov significante kansen creërt voor het beleveren van de grote markt voor Chinese versnellingsbakken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

John Moore, CEO Antonov plc +44 1842 768 320

Jos Haag, Director Antonov plc +31 651 561 767

David Rae Dawnay, Day Corporate Finance Limited +44 207 509 4570

Shane Dolan Biddicks +44 207 448 1000




Antonov Automatic Transmission