PvdA Rotterdam


Jeugd 2 weken centraal!

Ma 24 Sep 2007 - Redactie

Opvoeden en Opgroeien in Rotterdam

Kinderen en jongeren staan deze 2 weken centraal bij de PvdA. De kansen, de mogelijkheden, de problemen, de overlast en de aanpak en oplossingen.

Rotterdam is een jonge stad. Er wonen, studeren werken veel jongeren in de stad. Zij zijn de toekomst van Rotterdam. En om te laten zien dat Rotterdam dé jongerenstad is, heeft Rotterdam zich voor 2009 uitgeroepen tot Jongerenhoofdstad van Europa.

Rotterdam is een stad met veel jongeren, en dat is natuurlijk leuk. En goed voor de stad. Maar het brengt ook zijn eigen problemen met zich mee. Uit onderzoek onder Rotterdammers (COS De staat van Rotterdam 2006) blijkt dat overlast van hangjongeren op dit moment gezien wordt als het belangrijkste probleem van Rotterdam. De PvdA neemt dat heel serieus en gaat hiermee aan de slag. Op zaterdag 6 oktober worden de Jeugd centraal-weken afgesloten met een conferentie over aanpak van overlastgevende hangjongeren.

Deze eerste week staan kinderen met een moeder in de gevangenis centraal. Woensdag 26 september organiseert de PvdA in samenwerking met Gezin in Balans van Humanitas een symposium over dit thema. Doel is om met alle betrokken partijen, zowel bestuurlijk als uit het veld, te komen tot gezamenlijke verbeteringen.

Dossier


* Opgroeien & Opvoeden in Rotterdam

Agenda

Symposium Moeders, kinderen & detentie
Wo 26 Sep 09.00-13.30 uur

Conferentie Hangjongeren
Za 6 Okt 14.00-17.00 (aanvang 13.45)