Programma Elektronische Provincies


Website waddenzee vernieuwd (24 september 2007)

De populaire website www.waddenzee.nl is in tal van opzichten ingrijpend vernieuwd. Naast een nieuwe, frisse vormgeving zijn verschillende onderdelen van de site, die eerder gescheiden van elkaar werden aangeboden, aan elkaar gekoppeld. De nieuwe menustructuur is overzichtelijker gemaakt en is tevens afgestemd op het nieuwe Waddenzeebeleid van de overheden.

Ook de website Waddeninzicht.nl, met allerlei monitoringgegevens over de toestand van de Waddenzee, is nu volledig in www.waddenzee.nl geïntegreerd via de nieuwe rubriek 'feiten en figuren'. De veelheid aan waddeninformatie is hierdoor nog toegankelijker geworden, waardoor de site sterk aan inhoud en gebruikersvriendelijkheid heeft gewonnen.

Met de doorgevoerde vernieuwingen voldoet www.waddenzee.nl tevens aan de overheidsrichtlijnen die gelden voor websites en aan de toegankelijkheid van de site voor slechtzienden. Www.waddenzee.nl wordt ontwikkeld en beheerd in opdracht van alle waddenoverheden door het projectteam InterWad. De site richt zich zowel op brede publieksvoorlichting als op het bedienen van de wadden-professional. Jaarlijks trekt de site rond de 700.000 bezoekers.