Politiebond ACP

24 september 2007

Bijbanen politie signaal voor laag loon

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

Circa tien procent van alle politiemensen heeft een bijbaan. Veel collegas hebben een tweede baan nodig om rond te komen.

De bijbanen zijn heel divers. Het varieert van rij-instructeur tot chauffeur op een touringcar. De ACP maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling en pleit daarom voor een structurele salarisverhoging. Dit is een duidelijk signaal dat de politiesalarissen te laag zijn, vindt bestuurder Wiep van der Pal. Woensdag starten de CAO-onderhandelingen voor de politie. De inzet van de ACP is om er 200 euro netto per maand bij te krijgen voor iedereen die bij de politie werkt. Dat is hard nodig. Het aantal bijbanen onder politiemensen is schrikbarend hoog. Wij vinden het absurd om te constateren dat de collegas die dag en nacht op straat het zware werk staan te doen met alle risicos die daarbij horen, met 1500 euro of minder thuiskomen. En dat geldt voor meer dan de helft van alle collega's, ongeacht hun leeftijd of ervaring!

Schulden

Financiële problemen kunnen politiemensen kwetsbaar maken. Het aantal loonbeslagen is groeiende, dat werd eerder al bekend. Naast het hebben van een bijbaan wordt vrijwillig overgewerkt of verzoeken collegas hun vakantie- en eindejaarsuitkering maandelijks uit te laten betalen voor een extraatje. Wat de ACP betreft is dit straks verleden tijd. Balkenende zegt dat je het dak moet repareren als de zon schijnt, dus dat is precies wat wij gaan doen. Het is nu tijd om de salarissen van politiemensen aan te pakken, voordat het (economisch) begint te regenen.


---