Comsec en eJure starten samenwerking

Juridische consequenties uitbesteding IT in kaart

Capelle a/d IJssel, 24 september 2007 - Internationaal beveiligingsspecialist Comsec gaat samenwerken met eJure-internetportal, een onafhankelijk praktisch-juridisch informatiepunt. Door de samenwerking wordt de kennis en kunde van Comsec op het gebied van informatiebeveiliging gecombineerd met de expertise van eJure op het gebied van beleidsvoering en recht.

Storingen in de dienstverlening van bedrijven worden vaak veroorzaakt doordat ict niet afdoende functioneert. In die gevallen dat de ict is uitbesteed aan een derde partij, levert dit vaak een juridisch lastige situatie op. De dienstverlener wordt aansprakelijk gesteld voor iets waar hij mogelijk beperkt invloed op heeft.

Veel bedrijven realiseren zich dat ict en informatiebeveiliging onmisbaar zijn voor de bedrijfsvoering. Waar ze zich niet altijd bewust van zijn, is dat goed sluitende juridische afspraken met de externe partijen, die ict- en informatiebeveiliging voor ze verzorgen, ook van het grootste belang zijn. De samenwerking tussen Comsec en eJure is erop gericht om het management bij de overheid en commerciële instellingen structurele oplossingen aan te reiken voor juist deze problematiek.

Henk van der Heijden, managing director Benelux van Comsec: "Het vertalen van afspraken met externe partijen over informatiebeveiliging naar een goed sluitende juridische aanpak, staat momenteel sterk in de belangstelling. Door deze krachtenbundeling ontstaat er een bron van kennis op het snijvlak van ict, recht en beleid, waarmee we klanten juist op dit vlak kunnen helpen. Verder staan zowel eJure als Comsec voor een heldere en pragmatische aanpak."

Sergej Katus, senior jurist ict-recht bij eJure: "Welke processen verlopen nog zónder ict? Het management is zich steeds meer bewust van deze afhankelijkheid, waaraan vaak ook juridische en maatschappelijke implicaties kleven. Dat vraagt om een pro-actieve opstelling. eJure en Comsec helpen grip te krijgen op specialistische en complexe vraagstukken. Verantwoorde oplossingen betekent zekerheid ofwel compliance. Doe je dat slim, creëer je kansen."

Over Comsec
Comsec is in 1986 door de Israëlier CEO Nissim Bar-El opgericht en inmiddels wereldwijd actief op het gebied van risk assessments, penetratietesten, beveiligingsplanning en -design, ontwikkeling van beveiligingsbeleid en procedures en beveiligingsonderwijs en -training. In 2005 introduceerde Comsec zijn eigen keurmerk voor veilige internetapplicaties. e-Sure is een uitgebreidere certificering dan de BS7799/ISO27001-standaard en inmiddels wereldwijd aan diverse bedrijven uitgedeeld. Naast het hoofdkantoor in Tel Aviv heeft Comsec kantoren in Tokio, Singapore, Londen, Warschau, Istanbul en Rotterdam. Meer informatie over Comsec is te vinden op www.comsecglobal.com.

Over eJure
De eJure-internetportal is een onafhankelijk praktisch-juridisch informatiepunt voor de informatiesamenleving en platform voor beleidsontwikkeling. eJure werd opgericht door de Tweede Kamer en de Minister van Justitie. Meer informatie over is te vinden op www.ejure.nl