Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 24 september 2007
Opmerkingen ( geen

Sittard; inbraak in bedrijf

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een bedrijf aan de Brugstraat in Sittard.

De daders zijn het pand binnengedrongen via het dak. Uit de zaak werden onder andere enkele tientallen scheerapparaten en een aantal fotoprinters gestolen.

De politie stelt een onderzoek.

Heerlen; doorgereden na aanrijding

De politie heeft zondagavond een 53-jarige inwoner van Heerlen aangehouden omdat de man was doorgereden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.

De aanrijding gebeurde rond 23.25 uur op de kruising van de Kissel met de Crutserveldweg in Heerlen. De Heerlenaar botste daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal en reed vervolgens door naar zijn woning in Heerlen. Daar werd hij even later door de politie aangehouden. Hij bleek teveel aan alcohol te hebben gedronken. Hij blies 1,9 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Vaals/Epen; inbreker overlopen

Zondagmiddag werd ingebroken in twee horecagelegenheden in Vaals en Epen. In Epen betrof het een insluiping, waarbij de dader werd overlopen.

De eerste inbraak vond plaats rond 13.45 uur in gebouw van een camping in Vaals. De dader probeerde daar een deur te forceren en wist uiteindelijk via een raampje het pand te betreden. Het is niet bekend of er iets werd ontvreemd.

Korte tijd later sloeg vermoedelijk dezelfde man weer toe in een appartementenhotel in Epen. Hij sloop de zaak binnen en ging aan de haal met de inhoud van een portemonnee van een werkneemsters.

De politie onderzoekt beide inbraken.


---- --