Koninklijke Porceleyne Fles N.V.

Koninklijke Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over 24-09-2007

Koninklijke Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over

Delft - N.V. Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles Anno 1653 (Royal Delft) heeft het voornemen om de te Leerdam gevestigde kristalproducent B.V. Leerdam Crystal (Royal Leerdam Crystal) over te nemen van B.V. Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam, onderdeel van het Amerikaanse Libbey Inc. Hiertoe is inmiddels een intentieverklaring tussen de partijen ondertekend.

Patrick Grasso, CEO van De Koninklijke Porceleyne Fles, stelt:

Met de voorgenomen acquisitie van Royal Leerdam Crystal komt de onderneming weer in Nederlandse handen en zet De Koninklijke Porceleyne Fles een belangrijke eerste strategische stap richting een multi-brand producent van exclusieve interior design producten in het hoogste segment van de markt. Door de bundeling van deze ondernemingen met gewortelde tradities en hoogwaardig vakmanschap kunnen zowel operationeel als commercieel voordelen worden behaald.

Tom Buch, Managing Director van Libbey Europe, stelt:

De strategie van Libbey is wereldwijd sterke groei te laten zien in machinaal vervaardigde tafelglasproducten. Met de acquisitie van Royal Leerdam in 2003 en de Portugese fabriek Crisal in 2005 heeft Libbey daartoe belangrijke stappen gezet op de Europese markt. Gezien de focus van dochterbedrijf Royal Leerdam Crystal op hoogwaardig handgemaakt kristal ben ik ervan overtuigd dat zij haar groeiplannen het beste kan realiseren onder de vleugels van De Koninklijke Porceleyne Fles.

Emil Pfeiffer, Manager van Royal Leerdam Crystal, voegt hieraan toe:

Door de aansluiting van Royal Leerdam Crystal bij De Koninklijke Porceleyne Fles kunnen de twee bedrijven synergieën creëren op het gebied van toerisme, productie, verkoop, marketing en distributie. Beide ondernemingen focussen op het top-segment, en kunnen met een krachtenbundeling strategisch voordeel behalen.

Partijen streven ernaar zo spoedig mogelijk na afronding van het boekenonderzoek tot afronding van de transactie te komen. De Koninklijke Porceleyne Fles wordt in het acquisitieproces bijgestaan door financieel adviseur Lindenaar & Co Corporate Finance.

Over Royal Leerdam Crystal

B.V. Leerdam Crystal (Royal Leerdam Crystal) is de designtak van de traditierijke Leerdamse glasfabriek, die 1878 werd opgericht. Sinds 1953 mag de glasfabriek de naam koninklijk voeren. Het bedrijf produceert een breed scala aan kristallen gebruiks- en siervoorwerpen, welke ambachtelijk worden vervaardigd. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw trekt de fabriek kunstenaars aan om een esthetisch verantwoord assortiment gebruiks- en sierglas op de markt te brengen. De reputatie van Leerdam is gevestigd door beroemde glasontwerpers als Berlage, De Bazel, Lebeau, Lanooy, A.D. Copier en Meydam. Naast huisontwerper Siem van der Marel is sinds enkele jaren een wisselende groep van (jonge) vormgevers en kunstenaars aan de fabriek verbonden, die mede de uitstraling van Royal Leerdam Crystal bepalen.

Over De Koninklijke Porceleyne Fles

De N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, Anno 1653 (Royal Delft) is de toonaangevende producent van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en speciale keramische producten in kleine oplagen. De onderneming is niet alleen actief als kenniscentrum voor keramiek, maar ontvangt ook jaarlijks ruim 150.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het ambachtelijke productieproces van Delfts aardewerk komen bezichtigen.

Delft, 24 september 2007.

W.P. Grasso

Directeur

Tel: 015-2512030