Ingezonden persbericht


()

DICK ROOZEN BENOEMD TOT ALGEMEEN DIRECTEUR C.I.V. SUPERUNIE B.A.

Beesd, 24 september 2007 - C.I.V. Superunie B.A. heeft vandaag aangekondigd dat Algemeen Directeur Frans Fredrix zich na 15 jaar zal terugtrekken en dat Dick Roozen is benoemd tot zijn opvolger. Per 1 november a.s. zal Dick Roozen starten in zijn nieuwe rol als Algemeen Directeur waarin hij rapporteert aan de voorzitter van het Bestuur van Superunie. Frans Fredrix zal tot februari 2008 verbonden blijven met de Superunie om een effectieve overdracht te waarborgen.

Met een uitgebreide ervaring in internationale inkoop en ontwikkeling van nieuwe retail gerelateerde activiteiten is Dick Roozen goed gepositioneerd om Superunie in de volgende fase van ontwikkeling te brengen. Het succes van Superunie heeft ertoe geleid dat haar leden zich positief hebben uitgesproken over de mogelijkheid om verdere vormen van (inkoop) samenwerking te onderzoeken. Tezamen met de zittende collega Guus Slik en de nieuw aan te stellen Inkoop Directeur zal Dick Roozen de nieuwe strategie voor Superunie gaan ontwikkelen terwijl het succes van vandaag, de meest succesvolle inkooporganisatie van Nederland, gewaarborgd blijft.

Superunie is een inkooporganisatie die 15 onafhankelijke retailorganisaties vertegenwoordigt in Nederland. De leden van de organisatie dekken de markt met 1.800 winkels en hebben gezamenlijk een marktaandeel van ruim 30%. Superunie is inmiddels 50 jaar succesvol. De beste manier om het succes van Superunie te verklaren, is de commerciële kracht van haar leden in hun verschillende locale markten in Nederland. Veel Superunie leden zijn marktleiders in het gebied waarin zij zijn gevestigd. De professionele kennis van de regionale en lokale markt geeft de leden die bij Superunie zijn aangesloten vaak een voorsprong. Veel van de supermarktketens zijn familiebedrijven, wat voor loyaliteit van de lokale consument zorgt in een wereld die steeds onpersoonlijker wordt.

Leden
De leden van Superunie zijn: Boni-Markten (Nijkerk), Boon Beheer (Sliedrecht), CoopCodis Holding (Velp), Deen Supermarkten (Hoorn), DekaMarkt (Velsen-Noord), Jumbo Supermarkten (Veghel), Hoogvliet (Alphen aan den Rijn), Jan Linders (Nieuw Bergen), Nettorama (Oosterhout), Poiesz Supermarkt (Sneek), Sanders Supermarkt (Enschede), Sligro (Veghel), Spar Holding (Zevenbergen), Sperwer Holding (De Bilt), Vomar (Alkmaar).

C.I.V. Superunie B.A., Industrieweg 22-b, 4153 BW Beesd
- - - EINDE BERICHT - - -