Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT DRIE NIEUWE MY BOOK-VERSIES

Compacte en stijlvolle externe harde schijven geschikt voor thuis en kantoor

()
Amsterdam, 24 september 2007 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert drie nieuwe externe opslagdisks, binnen de My Book-serie: de My Book Home EditionTM, My Book Office EditionTM en My Book Essential EditionTM. De versies variëren in geheugencapaciteit van 320GB tot 1TB. Elk model is ontwikkeld voor een specifieke gebruikersgroep. De Home Edition maakt automatisch en continu gegevensback-ups. Dit maakt de harddisk bij uitstek geschikt voor thuisgebruikers die hun waardevolle digitale herinneringen altijd veilig willen opslaan. Voor zakelijke gebruikers is de Office Edition ideaal. Zij hebben namelijk baat bij de toegang op afstand en share-mogelijkheden van deze harde schijf. De Essential Edition is de ideale oplossing voor gebruikers die behoefte hebben aan snelle, simpele opslag.

"Net op tijd voor de feestdagen brengen we 's werelds bestverkopende externe harddiskfamilie uit. De harddisks hebben bovendien een facelift ondergaan en zijn aangepast op de behoeften van verschillende doelgroepen", zegt Jim Welsh, vicepresident en general manager van Western Digital. "Met de nieuwe My Book Family zijn er nieuwe opties zoals continue back-up en toegang op afstand. Tegelijkertijd hebben we aandacht besteed aan de elegantie en eenvoud die dit product zo populair maken."

De My Book Home Edition maakt het uiterst eenvoudig om waardevolle herinneringen op te slaan, oftewel; alles wat is vastgelegd op digitale foto's of film. Het apparaat is niet groter dan een boek en voert automatisch en continu back-ups uit. De Home Edition biedt:

* automatische, continue back-up;

* synchroniseren en versleutelen van data;
* capaciteitindicator waarop beschikbare opslagruimte af te lezen is;
* lampje dat de activiteit aangeeft;

* milieuvriendelijke stand-by-modus die na tien minuten ingaat ;
* SmartPowerTM-opties die de schijf tegelijkertijd met de pc laten opstarten en afsluiten;
* drie manieren van aansluiting (USB 2.0, FireWire 400® en eSATA) voor zowel Mac® als pc;
* drie jaar garantie;

* Kensington® veiligheidsslot voor aan het bureau;
* GoogleTM desktop-tools.

De My Book Office Edition is de perfecte oplossing voor het beschermen van zakelijke gegevens. Het apparaat slaat informatie op meerdere locaties op en synchroniseert documenten. Eenmaal geïnstalleerd, slaat het apparaat alles op zoals de gebruiker vooraf heeft ingesteld . Past de gebruiker een document aan, dan voert de harddisk de aanpassing automatisch ook in de back-up door. Bovendien zijn de documenten overal ter wereld te openen met de inbegrepen MioNet®-service. De Office Edition is uitgerust met:

* automatische, continue back-up;

* USB 2.0-interface;

* MioNet DriveAccess voor toegang op afstand en het kosteloos, veilig delen van bestanden1;
* zakelijke tools voor de overname van een desktop vanaf een andere locatie, om een computerscherm te delen voor online vergaderen of om toegang te krijgen tot verschillende computers2;
* synchroniseren en versleutelen van data;
* drie jaar garantie;

* Kensington veiligheidsslot;

* SmartPower-opties die de schijf tegelijkertijd met de pc laten opstarten en afsluiten;
* Google desktop-tools.
De My Book Office Edition werkt met Windows® 2000, XP of Vista en met Mac OS X 11.4.8 of hoger.

De My Book Essential Edition biedt eenvoudig extra opslagcapaciteit voor computers thuis en op het werk. Met een USB 2.0- interface is deze eenvoudig aan te sluiten op elke computer. De SmartPower-optie zorgt ervoor dat de schijf tegelijkertijd met de pc opstart en afsluit. Er zit één jaar garantie op het apparaat.

Beschikbaarheid en prijs
De My Book Home Edition, De My Book Office Edition en de My Book Essential Edition zijn externe harddisks met capaciteit variërend van 320GB tot 1TB. De harddisks zijn te koop bij gespecialiseerde winkels, online en in de Verenigde Staten direct bij Western Digital, via www.shopwd.com. De prijzen variëren van 100 tot 299 euro, afhankelijk van de capaciteit. Een 3D-afbeelding en meer informatie is te vinden op www.wdmybook.com.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.