Senternovem


24-09-2007 | Jan Paul van Soest voorzitter SenterNovem kennisnetwerk Duurzame Productketens

EZ-agentschap SenterNovem heeft ir. Jan Paul van Soest (1955) met ingang van 1 september benoemd tot voorzitter van het Kennisnetwerk Duurzame Productketens. Hij volgt Jacqueline Cramer, op die eerder dit jaar minister van VROM is geworden.

Van Soest is directeur van het in 2003 opgerichte bureau Van Soest Advies voor Duurzaamheid. Daarnaast bekleedt hij diverse nevenfuncties. Hij is onder andere voorzitter van de Programmacommissie Energieonderzoek (een gemeenschappelijk activiteit van SenterNovem en NWO), bestuurslid van het EnergieForum Nederland, voorzitter van de Stichting Centrum Landbouw- en Milieu en lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Meerwaardefonds en van Triodos Groenfonds. Daarnaast heeft hij als publicist diverse artikelen en columns op het gebied van duurzaamheid en milieu op zijn naam staan.

Kennisnetwerk Duurzame Productketens
Het Kennisnetwerk Duurzame Productketens dient als platform voor bedrijven die willen samenwerken om tot verdergaande milieuverbeteringen te komen in hun product- of dienstenketen. De ondernemers wisselen er op bijeenkomsten en via een website kennis en praktijkervaringen uit. Het kennisnetwerk telt ongeveer veertig leden, variërend van kleine en middelgrote bedrijven tot internationaal opererende ondernemingen. Daartoe behoren onder andere Ahrend, Triodosbank en Philips Lighting.

`Duurzame Productketens' is één van de zeven kennisnetwerken van SenterNovem, dat belast is met de uitvoering van het energie- en klimaatbeleid van de Rijksoverheid. De zes andere kennisnetwerken liggen op de terreinen scheidingstechnologie (NL GUTS), procesintensificatie (PIN-NL), warmtewisselaars (NLAHX), industrieel drogen (NWGD), Biobased Business (BBB) en industriële watertechnologie (SKIW). Meer informatie vindt u op de gezamenlijke site van de kennisnetwerken.