Gemeente Hoorn


Oplossing voor gymonderwijs Copernicus

24 september 2007 - Er is een oplossing voor het gymonderwijs voor leerlingen van Copernicus in het indoorseizoen. Dankzij de medewerking van Dansstudio Dazzling, Sportschool Powergym, zwembad De Waterhoorn en Sportcentrum Hoorn krijgen alle leerlingen van Copernicus in periodes van drie tot vijf weken deze winter de kans met diverse sportvormen kennis te maken.

De school is enthousiast over het aanbod en gaat nu in samenspraak met de docenten een concreet plan maken.

Een oplossing voor het winterseizoen was geboden nu B en W eerder deze maand hebben besloten de sporthal bij het voormalige hoofdgebouw van Copernicus aan de Nieuwe Steen 11 te slopen. Eerder al was besloten het schoolgebouw te slopen na de vondst van kleine hoeveelheden asbest. Op dit moment wordt er door de leerlingen van Copernicus nog veel buiten gesport. Vanaf 1 november vervalt die mogelijkheid. Voor het winterseizoen is daarom gezocht naar een volwaardig en aantrekkelijk alternatief zo dicht mogelijk bij de Nieuwe Steen.

Dansstudio Dazzling en Sportschool Powergym (beide Oude Veiling) en zwembad De Waterhoorn en Sportcentrum Hoorn (beide Holenweg) konden zowel voldoende capaciteit als variëteit bieden. Daardoor kunnen behalve de leerlingen van de sportklassen nu alle leerlingen kennismaken met verschillende sportvormen die in de regel niet in de gangbare lessen aan bod komen. Daarbij kan gedacht worden aan budosporten, karate, conditietraining, fitness, squash, dans en dansverwante vormen, zwemmen en natte gymnastiek. De betrokken sportcentra kunnen de gymdocenten zonodig een korte bijscholing geven of eigen instructeurs inzetten. Het idee is dat de leerlingen per drie tot vijf weken wisselen van sportaccommodatie. De schoolleiding gaat het gymonderwijs nu in samenspraak met de gymdocenten verder invullen.

Inmiddels is de bouw van het nieuwe hoofdgebouw voor SG Copernicus in volle gang. Over drie maanden, op 1 januari 2008, moet er aan Nieuwe Steen 11 een nieuw, volwaardig semi-permanent schoolgebouw staan. De sloop van de sporthal vindt in oktober plaats. Het streven is om de nieuwe sporthal rond 1 augustus in gebruik te kunnen nemen. Het is de bedoeling dat de huidige sporthal wordt vervangen door een nieuwe, permanente hal.