Gemeente Enschede

Enschede goed bereikbaar voor de brandweer

In het kader van Meer Rood Op Straat heeft Brandweer Enschede tijdens de vakantieperiode de bereikbaarheid van Enschede getest. De conclusie is dat de bereikbaarheid voor de hulpverlenende diensten in Enschede goed is.

Voor de veiligheid van iedere Enschedeër is het van belang dat een goede bereikbaarheid voor brandweervoertuigen en brandkranen gewaarborgd is. Regelmatig komt het voor dat brandweerauto's op weg naar een incident vertraging oplopen of zelfs niet verder kunnen, omdat er bijvoorbeeld een auto dubbel geparkeerd staat. Tijdens de zomervakantie heeft Brandweer Enschede dertig dagen lang de bereikbaarheid in Enschede Noord, Oost, West en Centrum getest. Verkeerd geparkeerde auto's kregen van de brandweer een flyer achter de ruitenwisser. Op deze flyer staat toegelicht waarom bereikbaarheid zo belangrijk is voor de hulpdiensten.

De brandweer had ook de burger gevraagd om melding te maken van knelpunten omtrent bereikbaarheid. Hierop zijn een aantal zinvolle reacties binnen gekomen. Zo werd onder andere melding gemaakt van de bereikbaarheidsproblemen bij de nieuwbouwwijk De Groene Bogen en bij Onlandhorst. De brandweer constateerde dat in verband met bouwwerkzaamheden de bereikbaarheid van De Groene Bogen niet optimaal is. Hierover heeft de brandweer overleg met betrokken partijen. Alle overige aangedragen knelpunten zijn inmiddels opgelost.

Over het algemeen is de brandweer tevreden over de bereikbaarheid van Enschede. Ondanks dat sommige straten smal zijn, is het voor de brandweer wel goed mogelijk om woningen te bereiken, mits automobilisten hun voertuig netjes op de daarvoor bestemde plekken parkeren.

Tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober wordt de bereikbaarheid van Enschede Zuid door de brandweer getest.

24 september 2007