Cordaid Mensen in Nood stelt giro 667 open voor hulp Uganda

24/09/2007 15:44



Cordaid



Cordaid Mensen in Nood komt in actie voor de overstroomde gebieden in Uganda. In het land is de noodtoestand uitgeroepen, 300.000 mensen zijn getroffen door overstromingen. Veel huizen zijn vernield en de oogsten zijn mislukt. Cordaid Mensen in Nood geeft o.a. voedsel, tentzeilen, waterzuiveringstabletten en muskietennetten aan de meest kwetsbare groepen, waaronder kinderen, ouderen en ontheemden.

Cordaid Mensen in Nood medewerker Margot Loof reist volgende week af naar Uganda:"Onze noodhulp richt zich vooral ook op de vele ontheemden, mensen die gevlucht zijn voor het geweld in Noord Uganda en die al jaren in kampen leven. Zij hadden met onze steun voor het eerst weer stukken grond bewerkt. Al hun oogsten zijn nu weggespoeld door de aanhoudende regens. Het komende half jaar zijn zij dus volledig afhankelijk van voedselhulp."

Cordaid Mensen in Nood heeft haar gironummer opengesteld voor haar werk in Uganda. Geld kan worden overgemaakt naar Cordaid Mensen in Nood, Giro 667, Den Haag o.v.v. overstromingen Uganda.