Gemeente Papendrecht

20 september 2007

Gemeentesecretaris Beek legt ambtseed af tijdens raadsvergadering Rob Beek legt voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 20 september (aanvang 19.30 uur in de raadzaal) in aanwezigheid van de wethouders en raadsleden de ambtseed af tegenover de burgemeester. Beek is sinds 1 september gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Papendrecht.
De ambtseed (tevens integriteitverklaring) brengt tot uitdrukking dat de gemeentelijke organisatie zich integer inzet voor de belangen van de gemeente Papendrecht en een open werkklimaat kent. In de eed belooft de gemeentesecretaris/algemeen directeur onder meer zich plichtsgetrouw, nauwgezet, integer, betrouwbaar, onpartijdig en loyaal in te zetten voor de gemeente.
Rob Beek (52) is gehuwd, heeft vier kinderen en woont in Rotterdam. Eerder werkte hij in verschillende functies bij de provincie Zuid-Holland, bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Justitie. Beek heeft ruime ervaring met samenwerking tussen gemeenten en regionale bestuurlijke samenwerking.

Club Extra: gewoon sporten als iedereen
Kinderen van zes tot en met twaalf jaar die fysiek moeite hebben met sporten, zijn van harte welkom bij Club Extra. Op woensdagen kunnen zij tussen 13.30 en 14.30 uur in sporthal de Laaght aan de Douwes Dekkerlaan 1 in kleine groepjes en onder deskundige begeleiding werken aan hun mogelijkheden en conditie.
Sommige kinderen hebben een motorische achterstand waardoor ze niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenoten bij gymlessen, sporten of buiten spelen. Meestal is het sportaanbod van reguliere verenigingen niet afgestemd op kinderen met deze achterstand, waardoor kinderen tussen wal en schip vallen.
Bij Club Extra wordt gesport in kleine groepjes, van maximaal tien personen, waardoor de kinderen juist veel individuele aandacht krijgen en veel aan de beurt komen. De leiding sluit aan bij de mogelijkheden van de kinderen en streeft ernaar hen plezier te geven in bewegen in een groep. Het niveau wordt spelenderwijs en stapje voor stapje verhoogd.
Kinderen die uiteindelijk hun achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten hebben ingelopen, blijven geen lid van Club Extra, maar kunnen dan lid worden van een reguliere sportvereniging. Bij 75% van de deelnemende kinderen aan Club Extra lukt dit binnen twee jaar. Inwoners van Papendrecht kunnen een kijkje nemen op woensdag van 13.30
- 14.30 uur in sporthal de Laaght, Douwes Dekkerlaan 1. (Wanneer nodig, start een tweede groep tussen 14.30 en 15.30 uur.) Wie vragen heeft, kan deze na de les stellen aan de begeleider. Ook kan men zich daar aanmelden als lid. Inwoners van de overige Drechtsteden kunnen meer informatie aanvragen via MEE Zuid-Holland Zuid, dhr Marc Pelkman, t. 0900 - 202 06 72 (0,10 p/m).

Grofvuil op laten halen? Bel Netwerk
Gewoontegetrouw bellen inwoners van Papendrecht regelmatig de gemeente met het verzoek grofvuil op te halen. Inmiddels heeft echter Netwerk NV de inzameling van huishoudelijk afval overgenomen van de gemeente. Voor het ophalen van grofvuil kunnen inwoners van Papendrecht de klantentelefoon van Netwerk in Dordrecht bellen, tel.nr. 078-6222244. On line een afspraak maken, kan ook, via www.netwerknv.nl Bij de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan 4 in Papendrecht kan men zelf afval brengen, wel is daarbij legitimatie verplicht. Grofvuil kan iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00, tussen 13.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 15.30 op de gemeentewerf worden gebracht.

Verkeersmaatregelen Visschersbuurt en Ketelweg
In de Visschersbuurt wordt de komende tijd gewerkt aan de klinkerstrook langs de betonnen deksloof, de bedekking van de bovenkant van de damwand. Waar nodig wordt vervolgens het straatwerk tussen woningen en deksloof aangepast.
Maandag 24 en dinsdag 25 september wordt de asfaltdeklaag aangebracht. Woningen en bedrijven zijn dan gedurende één dag niet bereikbaar. Omwonenden, medewerkers en bezoekers wordt verzocht tijdens de asfaltwerkzaamheden elders te parkeren. Omwonenden en bedrijven worden hierover ook schriftelijk geïnformeerd.

Langs de Ketelweg werkt de aannemer momenteel op verschillende plaatsen, onder meer aan plaatsing van de middengeleider. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Verder geldt vanwege de veiligheid tijdelijk een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Afgelopen maandag controleerde de politie of automobilisten zich hieraan houden. Ook de komende tijd controleert de politie hier regelmatig.

Speelattributen op grond van de gemeente
Inwoners van Papendrecht plaatsen met enige regelmaat speelattributen in hun omgeving, zoals trampolines, korfbalpalen, speelhuisjes, houten voetbaldoeltjes en dergelijke. Vaak gaat het om plaatsing op grond van de gemeente waarvoor de gemeente geen toestemming heeft verleend. Omdat verschillende attributen gevaar opleveren en soms zorgen voor belemmering in doelmatig beheer en onderhoud van de omgeving, treedt de gemeente de komende tijd op tegen illegale plaatsing van toestellen op grond van de gemeente.

Open Atelier weer van start
Na de zomervakantie gaan ook de amateur-kunstenaars weer aan het werk. De Stichting Culturele Raad Papendrecht houdt dit seizoen weer wekelijks op woensdagmiddag een Open Atelier. Alleen tijdens de schoolvakanties blijft het Atelier gesloten.
Vanaf 19 september is het Open Atelier in bedrijf op woensdagen van 13.30 tot 16.00 uur. Amateur-kunstenaars wijden zich aan alle teken- en schildertechnieken onder begeleiding van Cor van Gulik, beeldend kunstenaar uit Dordrecht.
Het Open Atelier bevindt zich in het lokaal van de Volksuniversiteit, Vondellaan 152 in Papendrecht. De kosten bedragen 2,50 euro per middag, wel eigen materiaal meebrengen. Nadere inlichtingen zijn te krijgen bij de secretaris van de Stichting Culturele Raad Papendrecht, Wendy Stam (bereikbaar op dinsdag en donderdag, t. 078-6150496 of per email: culturele.raad@papendrecht.nl
Bezoek ook de website van de Stichting CRP:
www.cultureleraadpapendrecht.nl

____________