Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/09)

OOSTERHOUT NB, 24 september 2007

Opsteken middelvinger kost verdachte veel geld
OOSTERHOUT: Een opgestoken middelvinger naar zes politieautos kost een 34-jarige man een hoop geld. De man vond het noodzakelijk om zondagmiddag op de Tilburgseweg deze belediging te maken naar een zestal politieautos die hem tegemoet kwamen rijden. De man, een inwoner van Oosterhout, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een boete van 350 Euro en kon daarna naar huis.

Man moet rijbewijs inleveren na rijden onder invloed
OOSTERHOUT: Een 44-jarige inwoner van Dongen heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten afgeven. De man was aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Hij blies 950 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen of hij zijn rijbewijs terug krijgt. De politie controleerde de man op de Hoofseweg waarna bleek dat de man teveel had gedronken. Zijn auto mocht hij laten staan.

Motorrijder onderuit na stoer rijgedrag
TERHEIJDEN: Stoer rijgedrag is een 54-jarige motorrijder uit Terheijden duur te staan gekomen. De man reed op de Hoofdstraat met hoge snelheid heen en weer. Achterop de motor zat een 15-jarige jongen en beiden droegen geen helm. De motorrijder verloor plotseling de macht over het stuur en kwam met zijn hoofd op de straat terecht. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De ter plaatse gekomen politieagenten constateerde dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. Ook krijgt hij een proces-verbaal voor het in gevaar brengen van overige weggebruikers door zijn roekeloze rijgedrag.

Politie houdt alcoholcontrole
MOLENSCHOT: Bij een alcoholcontrole bij de sportkantines heeft de politie zondagavond een 197-tal bestuurders gecontroleerd. In totaal was een tweetal bestuurders onder invloed van alcohol waarna zij zijn meegenomen naar het bureau. Één van deze bestuurders had net zijn rijbewijs en was zodoende een beginnend bestuurder. Tegen beiden zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst